Ελλάδα|27.04.2023 22:59

Οργή για νέα κακοποίηση ζώου: Έφηβος στη Θεσσαλονίκη «έσερνε» παπάκι δεμένο με σχοινιά στα πόδια

Newsroom

Οι κακοποιήσεις ζώων στην Ελλάδα παίρνουν κάθε μέρα και μεγαλύτερες διαστάσεις, προκαλώντας θυμό και αποτροπιασμό. Αυτή τη φορά, αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε κάτοικος της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ενώ έκανε τη βόλτα του σε περιοχή της Καλαμαριάς: Αντίκρισε έναν έφηβο να περιπλανιέται «σέρνοντας» -ως… κατοικίδιο- ένα παπάκι το οποίο είχε δέσει με τέσσερα σχοινιά.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (25/4) ένας 17χρονος «έσερνε» ένα μικρό μαύρο παπάκι στην Πλατεία Ύδρας, στη Νέα Κρήνη.

Όπως δήλωσε στο grtimes.gr ο ραδιοφωνικός παραγωγός Λάζαρος Κιλιγκαρίδης -ο οποίος βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό και το ανέδειξε με ανάρτησή του στα social media εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του- το όμορφο παπάκι ήταν δεμένο με τέσσερις σφιχτούς κόμπους στα πόδια του. Μάλιστα, όταν ρώτησε τον 17χρονο γιατί προχώρησε σε αυτή την πράξη εκείνος «έχασε» τα λόγια του και του είπε πως το βρήκε στη θάλασσα.

 

«Είδα κάτι παιδιά μπροστά μου και είδα τον έναν από αυτούς να έχει δεμένο το παπάκι με τέσσερα σκοινιά και να περπατούν όλοι μαζί. Ο ίδιος μου είπε ότι το βρήκε στη θάλασσα, ωστόσο λίγο αργότερα το πήρα και το μετέφερα στον κτηνίατρο. Αυτή την στιγμή το παπάκι είναι καλά στην υγεία του και “ψάχνει” το νέο του σπίτι», είπε ο Λάζαρος Κιλιγκαρίδης.

Ο κ. Κιλιγκαρίδης ήταν εκείνος που τελικά έσωσε το ζωάκι και -όπως ο ίδιος δήλωσε, «το παπάκι αυτή τη στιγμή είναι υγιέστατο μετά από επίσκεψη στον κτηνίατρο και τώρα “ψάχνει” μια ζεστή αγκαλιά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πάπιαΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραπαπάκιακακοποίηση ζώων