Ελλάδα|28.04.2023 11:15

Αθώοι Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, Ηλιόπουλος για την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Newsroom

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο αθώους για την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέας. Σε βάρος των τριών είχε καταθέσει μήνυση ο Παναγιώτης Δημητράς.

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης οπαδοί του Κασιδιάρη που είχαν κατακλύσει την αίθουσα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

«Στην επιτροπή αυτή συμμετείχε εκπρόσωπος της κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά που λέγονται για Τούρκους πράκτορες… η Επιτροπή δεοντολογίας μου είχε βάλει ποινή γιατί ήρθα σε αντιπαράθεση με άλλους βουλευτές και όχι με τον συγκεκριμένο μειονοτικό βουλευτή. Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανάφερε ότι δεν ήταν καν παρών στη συγκεκριμένη επιτροπή, ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή και προτείνω την απαλλαγή τους» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: Δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση όπως προέκυψε από τα πρακτικά της βουλής αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στον ρατσιστικό λόγο. Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία».

Προσφυγή Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο

Η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή ανακοίνωσε ότι έχει γίνει προσφυγή και από το κόμμα Κασιδιάρη κατά του κόμματος «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη που χθες προσέφυγε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κασιδιάρης καταχραστεί το όνομα που πρώτος έχει κατοχυρώσει. Το κόμμα Κασιδιάρη προσέφυγε υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί τον ήλιο της Βεργίνας.

Η κυρία Πανταζή ερωτηθείσα σχετικά απέκλεισε και οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή αυτό του Νίκου Νικολόπουλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλίας ΚασιδιάρηςΝάσος ΗλιόπουλοςΝίκος Μιχαλολιάκοςρατσισμόςειδήσεις τώρα