Ελλάδα|29.04.2023 06:46

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι νέες εξελίξεις και το ερώτημα που παραμένει και μετά τις δύο συλλήψεις - Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)
Το σημείο της δολοφονίας του Καραϊβάζ/ Eurokinissi (gallery)

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, δύο χρόνια μετά το άγριο έγκλημα. Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται δύο άνδρες, ενώ όλα «δείχνουν» ότι αναμένονται και νέες συλλήψεις -δύο στον αριθμό. Σήμερα, Σάββατο, η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει και σε επίσημες ανακοινώσεις για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση, ωστόσο, είναι ακόμη αρκετά, με το κυριότερο να αφορά το ποιος κρύβεται από πίσω, ποιος δηλαδή έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου στις 9 Απριλίου του 2021.

Οι Αρχές γνωρίζουν ποιος έδωσε την εντολή

Ειδικότερα, όσον αφορά στο ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι Αρχές γνωρίζουν το άτομο και δύο χρόνια τώρα προσπαθούν να βρουν στοιχεία, όπως μεταδίδει το OPEN. Μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι και οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί είναι ασφυκτικές, δεν έχουν καταφέρει να βρουν αυτό το στοιχείο που θα μπορούσε να βγάλει ένταλμα ο ανακριτής.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι από τη στιγμή που έχουν στα χέρια τους τα δύο άτομα -τα οποία είχαν ενεργό ρόλο στη δολοφονία- αισιοδοξούν πως θα μπορέσουν να φτάσουν στο σημείο να κατηγορηθεί σε επόμενο διάστημα και ο ηθικός αυτουργός, δηλαδή αυτός που βρήκε τους εκτελεστές και έδωσε την εντολή.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι τουλάχιστον έξι άτομα πήραν μέρος στην άγρια δολοφονία, κατά την οποία οι δράστες πυροβόλησαν 10 φορές τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, με τις δύο σφαίρες να πετυχαίνουν το θύμα στο κεφάλι και μία στον λαιμό.

Το «βαρύ» παρελθόν των δύο συλληφθέντων

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 48 ετών, γνώριμοι στις Αρχές -καθώς στον φάκελό τους στην Ασφάλεια περιέχονται υποθέσεις της νύχτας.

Πρόκειται για δύο αδέρφια γνωστά στις ελληνικές Αρχές. Ο 40χρονος, συγκεκριμένα, έχει κατηγορηθεί για ληστεία και εκβιασμούς, ενώ ο 48χρονος για εκβιασμούς.

Μάλιστα, ο 48χρονος φέρεται να ήταν στην ομάδα πολύ γνωστού μπράβου της νύχτας, που δολοφονήθηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

Ο ένας εκ των δύο, επίσης, είχε εις βάρος του ένταλμα και για τη δολοφονία γνωστού bodybuilder στην περιοχή του Γαλατσίου, που μάλιστα είχε και εκείνος σχέσεις με ανθρώπους της νύχτας.

Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη των συλληφθέντων

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών χειρίστηκαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παρατήρησαν ότι στην περιοχή βρισκόταν ένα λευκό βαν. Αναλύοντας τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία επιγραφή από εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών στο βαν.

Το στοιχείο αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Νίκαιας, με τους αξιωματικούς να ανοίγουν την έρευνα σε ακτίνα 2,5 χλμ. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της περιοχής, ωστόσο κανένας από τους διαχειριστές δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού, όπως μεταδίδει το Mega.

Το επόμενο βήμα της αστυνομίας ήταν να κάνει έφοδο στην εταιρεία καθαρισμού ως Οικονομική Αστυνομία και πήραν τα βιβλία της εταιρείας. Εκεί δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με το στοιχείο αυτό να αποδεικνύει ότι το βαν βρισκόταν στο σημείο για κάποιον άλλο λόγο και όχι για τον καθαρισμό κάποιας πολυκατοικίας.

Υλικό από κάμερες στα χέρια των Αρχών από την πρώτη στιγμή

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών είχαν από την πρώτη στιγμή πλούσιο οπτικοακουστικο υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο είχαν αποτυπωθεί οι δολοφόνοι του άτυχου δημοσιογράφου.

Το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν κάτω από το σπίτι του, είχε αποτυπωθεί από κάμερα ασφαλείας, πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας και σε αυτό ο ένας φορούσε κράνος, ενώ ο άλλος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μάσκα τύπου φουλ φέις και σκούφο.

Ο δεύτερος, μάλιστα -που ήταν συνοδηγός- πιάστηκε από άλλη κάμερα ασφαλείας, να κρατά το εννιάρι πιστόλι με το οποίο εκτέλεσε τον άτυχο δημοσιογράφο, με το δεξί του χέρι, ανάμεσα στα πόδια του.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ επιστρέφει στο σπίτι του στον Άλιμο, μετά τη δουλειά του στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού του έχουν στήσει ενέδρα. Ο συνοδηγός βγάζει όπλο και αρχίζει να πυροβολεί κατά ριπάς.

Συνολικά 10 σφαίρες πετυχαίνουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος πέφτει νεκρός έξω από το αυτοκίνητό του, σε παρκάκι κοντά στο σπίτι του. Οι δράστες εξαφανίζονται. Στον τόπο της δολοφονίας περισυνελέγησαν 12 κάλυκες που αποδεικνύουν τη μανία των εκτελεστών. Οι δράστες αιφνιδίασαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ με σιγαστήρα και 9άρι όπλο.

Ελληνική Αστυνομίαειδήσεις τώραΓιώργος Καραϊβάζδολοφονίαδημοσιογράφοςσυλλήψεις