Ελλάδα|29.04.2023 20:43

Αλεξανδρούπολη: Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον χειριστή γερανού που έπαθε ηλεκτροπληξία - Μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του χειριστή γερανού, ο οποίος το Σάββατο, ενώ εκτελούσε εργασίες σε εργοτάξιο φυσικού αερίου, χτύπησε στα ηλεκτροφόρα καλώδια και άρπαξε φωτιά. Ο ίδιος υπέστη ηλεκτροπληξία και απεγκλωβίστηκε από συναδέλφους χωρίς τις αισθήσεις του. 

Οι γιατροί δίνουν μάχη με το χρόνο για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ σύμφωνα με το thestival μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης και το απόγευμα οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει καλύτερος εξοπλισμός. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Σημειώνεται, ότι ο οδηγός χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης στο εργοτάξιο που δούλευε στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για χειριστή γερανοφόρου οχήματος βαρέου τύπου, ο οποίος στις 14:00 το μεσημέρι και ενώ εργαζόταν κάνοντας όπισθεν το μηχάνημα, χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης με αποτέλεσμα ο ίδιος να πάθει ηλεκτροπληξία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι συνάδελφοί του οι οποίοι τον απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο ΠΓΝΑ. Αμέσως μετά ξέσπασε πυρκαγιά η οποία κατέκαψε ολοσχερώς το μηχάνημα γνωστής εταιρείας γερανοφόρων στην περιοχή. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το περιστατικό δημιούργησε μπλακάουτ στη μισή σχεδόν Αλεξανδρούπολη προκαλώντας εκατοντάδες εγκλωβισμούς ανθρώπων σε ασανσέρ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μία και πλέον ώρα μετά το ατύχημα, με τους στενούς συγγενείς του τραυματισμένου οδηγού να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά και να προσεύχονται για τον δικό τους άνθρωπο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑλεξανδρούποληεργατικό ατύχημα