Ελλάδα|30.04.2023 12:25

«Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε»: Συγκλονίζουν δύο αδερφές που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και ήρθαν στην Ελλάδα

Newsroom

Για το πώς βίωσαν τον πόλεμο στο Χαρτούμ του Σουδάν περιέγραψαν οι αδελφές Αλεξάνδρα και Κατερίνα Καλημέρη, οι οποίες κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν ωστόσο άφησαν πίσω τους γονείς τους

Οι δύο αδελφές μίλησαν στον ΣΚΑΪ για τις ημέρες εκείνες που παρέμεναν εγκλωβισμένες στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ και για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν με τη βοήθεια των Σουδανών να βρουν διέξοδο διαφυγής.

«Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μάς ρωτούσαν που πάμε. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη.

«Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη.

Σημειώνεται πως οι αδερφές έφτασαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ