Ελλάδα|01.05.2023 07:37

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς η αστυνομία «έσπασε» την εφαρμογή επικοινωνίας των εμπλεκομένων – Τι προβλημάτισε τις αρχές

Newsroom

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ πριν από δύο χρόνια.

Οι αρχές προσπαθούν να ξεψαχνίσουν τα κινητά και τις διαδικτυακές του συνομιλίες για να «δέσουν» την υπόθεση. Μάλιστα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν την εφαρμογή επικοινωνίας που είχαν στα κινητά τους οι δράστες.

Σύμφωνα με το MEGA, οι δράστες ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι Αρχές δεν θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν ή να ακούσουν τις συνομιλίες τους, ιδίως το χρονικό διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία . Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Μάλιστα, για να έχουν ασφαλείς συνομιλίες σε αυτή την εφαρμογή, θα έπρεπε να έχουν κι ένα κωδικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι Αρχές κατάφεραν να «σπάσουν» την εφαρμογή και στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι επέβαινε στο σκούτερ.

Στο στόχαστρο μπήκαν και οι σχέσεις και οι επαφές που είχε αναπτύξει τους τελευταίους 6 μήνες ο 40χρονος, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως μέσω της εφαρμογής θα μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιους επικοινώνησε αυτούς τους μήνες και να αντλήσουν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί γνώριζαν πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος και είχαν προβληματιστεί πώς θα προχωρήσουν στη σύλληψή του. Μάλιστα, είχαν σκεφτεί μήπως επιστρατεύσουν και ειδικές δυνάμεις, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααστυνομίαδολοφονίαΓιώργος Καραϊβάζ