Ελλάδα|01.05.2023 10:55

Δολοφονία Καραϊβάζ: Εξετάζεται το κίνητρο της δολοφονίας και ο ηθικός αυτουργός - Ποιοι είναι στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μετά και τη σύλληψη δύο ατόμων που φέρεται να είχαν ρόλο για την εκτέλεση του εγκλήματος. Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο είναι άλλα τρία πρόσωπα που υπάρχουν στη δικογραφία, ενώ αναζητείται και ο κακοποιός που έδωσε την εντολή της δολοφονίας πριν από περίπου 2 χρόνια.

Οι δύο συλληφθέντες 40 και 48 ετών, αδέρφια, φαίνεται πως προσπαθούσαν να παραπλανήσουν τις Αρχές όταν μιλώντας με συγγενείς τους, την μητέρα τους συγκεκριμένα, είπαν πως πηγαίνουν στον Άλιμο ψάχνοντας σπίτια για να τα καθαρίζουν.

Η ΕΛ. ΑΣ προσπαθούσε να εντοπίσει την πορεία του λευκού βαν αλλά και του σκούτερ στο οποίο επέβαιναν όταν εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Μάλιστα το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τόσο από τον κοριό της αστυνομίας όσο και από το γεγονός ότι πριν από 15 μέρες το ΣΔΟΕ επισκέφθηκε την εταιρεία καθαρισμού που διατηρούσε η σύζυγος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, για έλεγχο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το ΣΔΟΕ ήθελε να διαπιστώσει εάν το συνεργείο είχε δοσοληψίες και ραντεβού με την περιοχή του Αλίμου, αναφέρει το Mega.

Ποιο ήταν το κίνητρο; 

Όσον αφορά τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν οι Αρχές, ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ ανέφερε πως είναι δύσκολο να εντοπιστεί, ενώ είπε πως ο δημοσιογράφος δεν στεκόταν σε άτομα που ήταν γνωστά από την Greek Mafia αλλά έψαχνε να βρει ποια άτομα τα οποία ήταν κρατικοί λειτουργοί και σε δημόσιες θέσεις, που παράσχουν προστασία στην ελληνική μαφία.

Παράλληλα, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έβαλε στο μικροσκόπιο τις σχέσεις 49χρονου υπεύθυνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, από το οποίο φέρονται να αγοράστηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών. Αυτοί οι αριθμοί παρουσίασαν μεταξύ τους επικοινωνίες μία ημέρα πριν αλλά και την ημέρα της δολοφονίας, στον τόπο του εγκλήματος.

«Το κίνητρο, για ποιο λόγο, θα ήθελε κάποιος να μην είναι στη ζωή ο Γιώργος Καραϊβάζ. Αν φτάσουμε σε αυτό, τότε είναι σίγουρο ότι θα προσεγγίσουμε και αυτόν που έδωσε την εντολή. Το θέμα είναι αν ήταν ένα ή δύο τα πρόσωπα αυτά» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Εκτός από τον 40χρονο και τον 48χρονο αδερφό του, η δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ περιλαμβάνει 3 ακόμα πρόσωπα. Ανάμεσα τους βρίσκεται ο 53χρονος επονομαζόμενος «Θαμνάκιας», «Μεγάλος» ή «Τρελός», ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών με πολυετή κάθειρξη, ο 54χρονος φερόμενος οδηγός του βαν και ο 50χρονος βοηθός. Πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ο οποίος είναι κάτοχος νόμιμης άδειας οπλοφορίας, αναφέρει ο ΣΚΑΪ. 

«Σε κάποιο από τα γραφόμενα του κατά τη δική μου άποψη, κάποιος έχει δει τη ‘’φωτογραφία’’ του πίσω από τα λεγόμενα του Γιώργου. Φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε μήπως μιλήσει στις διωκτικές αρχές και τον σκότωσε» εκτίμησε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Την Τετάρτη απολογούνται οι συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη για να απολογηθούν, είναι ένας 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΓιώργος Καραϊβάζδολοφονίααστυνομία