Ελλάδα|02.05.2023 06:00

Οργή για τα νέα περιστατικά κακοποίησης ζώων σε Ύδρα και Τζια: Βαριά πρόστιμα και διώξεις στους δράστες

Newsroom

Οι πρόσφατες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης. Στην Τζια, ένας 34χρονος τέθηκε υπό κράτηση μετά από καταγγελία περαστικών. Ο άνδρας είχε αφήσει ένα άλογο δεμένο σε ένα δέντρο σε μια πλαγιά, με τα πόδια του δεμένα, και το είχε εγκαταλείψει χωρίς πρόσβαση σε νερό ή τροφή.

Αντίστοιχα, στην Ύδρα, λίγες ώρες αργότερα, ένας 58χρονος πέταξε μια γάτα από ύψος 8 μέτρων, προκαλώντας σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο αβοήθητο πλάσμα. Μετά από καταγγελία, ο άνδρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ για την κακομεταχείριση του ζώου και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του σε ανακριτή την σήμερα Τρίτη.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης, αποκάλυψε ότι οι απόψεις για το περιστατικό διίστανται, με τον καταγγέλλοντα να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα, ενώ άλλοι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η πράξη έγινε σκόπιμα.

Στην άλλη περίπτωση κακοποίησης ζώων στην Τζια, οι αρχές συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη ενός αλόγου μετά από καταγγελία. Το αβοήθητο ζώο ήταν κρεμασμένο στην πλαγιά του λόφου για άγνωστο χρονικό διάστημα, χωρίς πρόσβαση σε νερό ή τροφή.

Η Ρόζα Ρούσσου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιπποθέσις που υπέβαλε την καταγγελία, ανέφερε ότι το άτυχο ζώο ήταν δεμένο χωρίς καμιά προμήθεια.

Στην περίπτωση των ιπποειδών και των παραγωγικών ζώων, το δέσιμο των ποδιών τους μεταξύ τους ή στο κεφάλι θεωρείται μία από τις πιο σοβαρές μορφές κακοποίησης και μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση.

 

Ύδραάλογογάταειδήσεις τώρακακοποίηση ζώωνΤζιά