Ελλάδα|03.05.2023 12:00

Θεσσαλονίκη: Νέο οπαδικό επεισόδιο - Έστειλαν στο νοσοκομείο 16χρονο, επειδή φορούσε ζακέτα άλλης ομάδας

Newsroom

Ένα ακόμα οπαδικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα απογευματινές ώρες, αφού δύο ενήλικα άτομα επιτέθηκαν σε 16χρονο και τον έστειλαν στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα, επειδή φορούσε ζακέτα με το σήμα άλλης ομάδας της πόλης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαΐου, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δύο άτομα, ένα εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας μεταλλικό αντικείμενο μικρού μεγέθους, προσέγγισαν τον ανήλικο, ο οποίος περπατούσε με την παρέα του και αφού του επιτέθηκαν ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν τη ζακέτα που φορούσε με τα διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τραύματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία του. 

Επίσης, οι δύο δράστες επιτέθηκαν και χτύπησαν και 20χρονο, ο οποίος επιχείρησε να βοηθήσει τον 16χρονο την ώρα που δεχόταν χτυπήματα. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν από τους δύο δράστες. Πρόκειται για 21χρονο αλβανικής καταγωγής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της ληστείας, της παράβασης της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και της παράβασης του νόμου περί Όπλων.

νοσοκομείοοπαδοίχούλιγκανβίααστυνομικοί