Ελλάδα|03.05.2023 14:56

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 21χρονο για την οπαδική επίθεση σε 16χρονο

Newsroom

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε, σύμφωνα με τη voria.gr, στον 21χρονο, ο οποίος, μαζί με ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται, επιτέθηκαν σε 16χρονο στην Ευαγγελίστρια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχοντας οπαδικά κίνητρα με αποτέλεσμα να στείλουν το παιδί στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για -κατά συναυτουργία- βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και για κατοχή και χρήση αντικείμενου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες (με τον αθλητικό νόμο).

Στη συνέχεια τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην τακτική ανακρίτρια, από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Ο 21χρονος φέρεται να υποστηρίζει την ομάδα του Ηρακλή, ενώ προανακριτικά φέρεται να παραδέχθηκε τη συμμετοχή του, λέγοντας ότι νωρίτερα η παρέα του 16χρονου έβρισε τον ίδιο και το άλλο άτομο που αναζητείται.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στα πόδια.

Υπενθυμίζεται πως ο ανήλικος, δέχθηκε επίθεση στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαΐου, από τον συλληφθέντα και ένα ακόμα άτομο, αφού πρώτα ερωτήθηκε ποια ομάδα υποστηρίζει. Εκτός από τα χτυπήματα, οι δύο δράστες τού έβγαλαν με τη βία τη ζακέτα του, που έφερε διακριτικά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Επίθεση δέχθηκε και ένας 20χρονος που έσπευσε να βοηθήσει τον ανήλικο, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΟΚΗρακλήςκακουργηματική δίωξηανήλικοςΘεσσαλονίκη