Ελλάδα|06.05.2023 17:10

Τρίκαλα: Θλίψη για τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας - Οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» ανακοπή καρδιάς

Newsroom

Θρήνος για τον θάνατο της 15χρονης που έφυγε από τη ζωή ενώ βρισκόταν στα Τρίκαλα, σε σχολική εκδρομή με τους συμμαθητές της. Οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» ανακοπή καρδιάς, ωστόσο η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται.

Ειδικότερα, η ανήλικη έχασε τις αισθήσεις της σε κέντρο διασκέδασης των Τρικάλων. Τη στιγμή που κατέρρευσε η 15χρονη βρισκόταν στον χώρο ένας γιατρός, φίλος των εκπαιδευτικών που συνόδευαν τους μαθητές. Άμεσα τής πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και την επανέφερε στη ζωή.

Ωστόσο, λίγο αργότερα σημειώθηκε το δεύτερο επεισόδιο, κλήθηκε ασθενοφόρο και η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να της σώσουν τη ζωή επί περίπου δύο ώρες, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι γονείς της που έφτασαν από την Αθήνα, ενημερώθηκαν από τους ψυχολόγους για τα όσα συνέβησαν και πλέον, σε ό,τι αφορά τα ακριβή αίτια, «φως» αναμένεται ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» ανακοπή καρδιάς και το κορίτσι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Τι είπε ο διοικητής του νοσοκομείου

Μιλώντας στο trikalaola.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου είπε ότι λίγο μετά τις 1.17 τα ξημερώματα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τη μαθήτρια, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συνέδεσαν σε εξωτερικό βηματοδότη,  άλλα δυστυχώς δεν μπόρεσε να την κρατήσει στη ζωή.

Οι γονείς της κοπέλας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν το βράδυ στο νοσοκομείου Τρικάλων, όπου ενημερώθηκαν από ψυχολόγους για τον θάνατο του παιδιού τους. Ο κ. Γρηγορίου σημείωσε, ακόμα, ότι στο χώρο υπήρχε γιατρός, που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη μαθήτρια. Στο πλευρό των συμμαθητών της βρίσκονται ψυχολόγοι. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ανακοπή καρδιάςΤρίκαλαανήλικημαθήτριαειδήσεις τώρανεκρή