Ελλάδα|06.05.2023 19:41

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση σπείρας που «άδειαζε» σπίτια στην Αττική: Πάνω από 230.000 η λεία τους

Newsroom

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ΒΑ Αττικής συνέλαβαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα για μπαράζ ληστειών σε σπίτια στην Αττική.

Εκ των συλληφθέντων οι περισσότεροι έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν. Ένας 38χρονος, μάλιστα, ο οποίος και φέρεται να είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου και του πωλητή των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους, είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση. Αποφυλακίστηκε πριν από ένα χρόνο, έχοντας εκτίσει τα οκτώ.

Η δράση της συμμορίας

Τα μέλη της συμμορίας επέλεγαν πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Τις ώρες που οι κάτοικοι απουσίαζαν, έμπαιναν και «ξάφριζαν» αντικείμενα αξίας και μετρητά. Μεταξύ των θυμάτων, μάλιστα, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και γνωστός Αμερικανός μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ. Από το σπίτι του αφαίρεσαν ένα πανάκριβο ρολόι και το διαβατήριό του. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει 20 κλοπές σε οικίες, ενώ η λεία της σπείρας υπολογίζεται ότι να ξεπερνάει τα 230.000 ευρώ. Μεταξύ των ευρημάτων της αστυνομίας, στα σπίτια των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν κλοπιμαία, χρήματα, ένα πιστόλι και κατασχέθηκαν μια μοτοσικλέτα και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συμμορίαεξάρθρωσηληστείεςσύλληψησπείραδιαρρήξειςειδήσεις τώρα