Ελλάδα|06.05.2023 20:51

Μία ατζέντα «καίει» τους δύο προφυλακισμένους για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Η σημείωση που εξετάζουν οι Αρχές

Newsroom

Νέα στοιχεία στο «φως» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021. Μία ατζέντα φαίνεται πως «καίει» τους συλληφθέντες -που αρνούνται κάθε συμμετοχή, σύμφωνα με αποκάλυψη του OPEN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, υπάρχει μία ατζέντα που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και πρόκειται για την ατζέντα της επιχείρησης ενός από τους δύο που έχουν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία.

Εκεί έγραφαν το πρόγραμμα και τις εργασίες που έπρεπε να κάνει η εταιρεία καθαρισμού στην οποία εργαζόταν ο προφυλακισμένος και την οποία επικαλέστηκε, ισχυριζόμενος ότι αυτός ήταν ο λόγος που 8 και 9 Απριλίου (σ.σ. στις 9 δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ) βρισκόταν στην περιοχή που διέμενε ο δημοσιογράφος.

Στην ατζέντα, όμως, υπάρχει μία σημείωση: «8/4/2021 φυλλάδια». Πρόκειται για την προηγούμενη μέρα της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Το σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σημείωση γράφτηκε με διαφορετικό στυλό από τις προηγούμενες -όπως διαπίστωσαν οι Αρχές.

Έτσι, κρίνουν πως πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι του προφυλακισμένου.

Στο «μικροσκόπιο» άλλα τρία πρόσωπα

Όσον αφορά στον δεύτερο προφυλακισμένο, ρωτήθηκε πολλές φορές αν γνωρίζει κάποιον από τα τρία άτομα που βρίσκονται πλέον στο «μικροσκόπιο». Παραδέχθηκε πως γνωρίζει τον έναν και αποκάλυψε ότι είναι συνέταιροι.

Για τα τρία αυτά άτομα δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συλλήψειςειδήσεις τώραδημοσιογράφοςδολοφονίαΓιώργος Καραϊβάζ