Ελλάδα|06.05.2023 22:13

Καβάλα: Το χρονικό της τραγωδίας με το 20 μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του - Η επικρατέστερη εκδοχή, «φως» θα ρίξει ο ιατροδικαστής

Newsroom

«Μουδιασμένη» η τοπική κοινότητα Κρυονερίου του δήμου Καβάλας από τον θάνατο ενός βρέφους 20 ημερών. Το μωράκι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του δίπλα από τη μητέρα του, που είναι περίπου 20 ετών.

Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Η μητέρα στις 6:00 είχε ταΐσει το μωρό της και δύο ώρες μετά, το εντόπισε παγωμένο. Άμεσα ενημέρωσε τον πατέρα της, που ζουν στο ίδιο σπίτι και τότε διαπίστωσαν πως το παιδάκι δεν είχε τις αισθήσεις του. Άμεσα κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό, ωστόσο λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το 20 ημερών βρέφος ήταν το δεύτερο παιδί της μητέρας, που τα μεγάλωνε μόνη της, όπως περιγράφει στο thesstoday.gr ο πρόεδρος της κοινότητας.

Το πρώτο παιδί -το οποίο είναι εν ζωή- είναι ηλικίας δύο ετών και η 20χρονη το απέκτησε από τη σχέση της με έναν άντρα, που πριν από τέσσερις μήνες έλαβε τέλος. Έτσι, η μητέρα αναγκάστηκε να μετακομίσει από την πόλη της Καβάλας στο χωριό Κρυονέρι όπου το τελευταίο διάστημα φιλοξενείται από τους γονείς της.

Η επικρατέστερη εκδοχή

«Βοηθούσε η μητέρα της όσο μπορούσε», ανέφερε στο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Κώστας Πριονίδης, με τον ίδιο να επισημαίνει πως τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

«Θα στηρίξουμε τη μητέρα με ό,τι χρειαστεί. Έχω επικοινωνήσει και με τον δήμαρχο ο οποίος μου μετέφερε πως ότι χρειαστούν να μας το πουν και από την πλευρά του δήμου αλλά και από τη δική μας, ως Τοπικής Διοίκηση», σημείωσε.

Η επικρατέστερη εκδοχή για τον θάνατο του παιδιού είναι να έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του, ωστόσο, τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ιατροδικαστική εξέτασηνεκρό βρέφοςειδήσεις τώραΚαβάλαβρέφος