Ελλάδα|08.05.2023 11:19

Θεσσαλονίκη: Και δεύτερη γυναίκα έπεσε θύμα απάτης από τον 28χρονο - Πώς αποσπούσε υπέρογκα ποσά από τα θύματα

Newsroom

Και δεύτερο άτομο κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα του 28χρονου, ο οποίος εξαπατούσε γυναίκες, αφού δημιουργούσε σχέση μαζί τους και με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε υψηλά χρηματικά ποσά.

Ο 28χρονος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες για υπόθεση απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 35χρονης γυναίκας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της, σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν.

Προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθησή της για την φερεγγυότητά του και την εύρωστη οικονομική του επιφάνεια, της απέστειλε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου, σε χρονικό διάστημα 17 ημερών και συγκεκριμένα, από τις 11/04/2023 έως και τις 28/04/2023, κατάφερε να αποσπάσει από την 35χρονη το συνολικό χρηματικό ποσό των 83.357 ευρώ, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική Υπηρεσία των Αθηνών και τα χρειάζεται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Μετά τη σύλληψη του 28χρονου και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης 28χρονη γυναίκα αναγνώρισε κοινά στοιχεία με τη δική της περίπτωση εξαπάτησης και το κατήγγειλε στην αστυνομία

Ο 28χρονος συλληφθείς φέρεται να χρησιμοποίησε την ίδια μεθοδολογία, εξαπατώντας και τη δεύτερη καταγγέλλουσα. Κέρδισε την εμπιστοσύνη της, σύναψε σχέση μαζί της και επικαλούμενος την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών διαφορών, καθώς και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, κατάφερε από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου του 2023, να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 69.000 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γυναίκααστυνομίααπάτηΘεσσαλονίκη