Ελλάδα|08.05.2023 12:49

Ατύχημα σε παιδική χαρά στην Αρχαία Ολυμπία: Εξιτήριο για την 5χρονη που χτύπησε σε σίδερα - Τι εξηγεί ο δήμαρχος της περιοχής

Newsroom

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα, Δευτέρα από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας η 5χρονη που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά στην Αρχαία Ολυμπία.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, ενώ εξετάστηκε και από νευροχειρουργούς. Φέρει τραύμα στο πρόσωπο, που προκλήθηκε, όταν σκόνταψε και έπεσε πάνω σε μικρό τοιχίο στον περίγυρο της παιδικής χαράς στο οποίο προεξείχε ένα σίδερο ενώ έχει και κάταγμα στο κρανίο. 

Η υπόθεση άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για την ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων και ειδικά αυτών στους οποίους υπάρχουν παιδιά, ενώ η  παιδική χαρά που έγινε το ατύχημα έχει σφραγιστεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού. Εξήγησε πως η συγκεκριμένη παιδική χαρά, είναι αναπτυγμένη μέσα στο παλιό κλειστό προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου. Πριν από ένα χρόνο, αντικαταστάθηκαν κάποια παιχνίδια που είχαν φθαρεί, με όλες τις πιστοποιήσεις που προβλέπει ο ΕΛΟΤ και τα πρότυπα που πρέπει να τηρούνται.

Όπως πρόσθεσε, «οι έλεγχοι θα πρέπει να ελέγχονται από τον Δήμο, αλλά το προσωπικό των δήμων και ιδιαίτερα των μικρών δήμων δεν είναι ποτέ επαρκές. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν υπάρχουν προσλήψεις… Έχουμε πει λοιπόν να δούμε και να κλείσουμε την παιδική χαρά αυτή και όλες τις άλλες για να δούμε και την παραμικρή λεπτομέρεια, την παραμικρή διόρθωση που χρειάζονται… θα τις κλείσουμε όλες μέχρι να εξελιχθεί και να τελειώσει έλεγχος από την τεχνική μας υπηρεσία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχαία Ολυμπίαεξιτήριοειδήσεις τώραπαιδίτραυματισμόςπαιδική χαρά