Ελλάδα|09.03.2019 21:28
Λάρισα: Με «μπουλούκια» και παραδοσιακούς χορούς γιόρτασαν τις Αποκριές
NewsroomΜε τα «μπουλούκια» αλλά και με παραδοσιακούς χορούς γιόρτασε η Λάρισα την Αποκριά. Ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων και μεταμφιεσμένοι μουσικοί (μπουλούκια) περιηγήθηκαν στο κέντρο της Λάρισας, αναβιώνοντας τα παραδοσιακά έθιμα από κάθε σημείο της χώρας.
Τα «μπουλούκια» με τη συνοδεία μουσικών με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, και βιολιά ανέβασαν το κέφι των Λαρισαίων δημιουργώντας ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια συναυλία από τον βιρτουόζο του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, τον ερμηνευτή του παραδοσιακού τραγουδιού Αντώνη Κυρίτση και επταμελή κομπανία.
Διαβάστε ακόμη
- Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
- Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
- Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
- Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό