Ελλάδα|08.05.2023 23:50

Μενίδι: Διαμαρτυρία γονέων μαθητών - Ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης κατά της ανεξέλεγκτης οπλοχρησίας

Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα γονείς από το 20ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, που ζητούν να μπει τέλος στην ανεξέλικτη οπλοχρησία.

«Καθημερινό το φαινόμενο στην περιοχή»

«Αυτό το μήνα έχουμε 4 σφαίρες στο σχολείο άλλα στην περιοχή το φαινόμενο είναι καθημερινό», ανέφερε γονέας, που μίλησε στο MEGA, κρατώντας κάλυκες στο χέρι. «Πάσχα μέρα πυροβολούσαν εγώ μένω δίπλα και με βρήκε η σφαίρα στον ώμο», σημείωσε κάτοικος της περιοχής.

Καθημερινά, όπως καταγγέλλουν, μαζεύουν σφηνωμένους κάλυκες από τα αυτοκίνητα τους, από μπαλκόνια και ταράτσες. «Έχουμε σταματήσει να απλώνουμε ρούχα στην ταράτσα έχω φέρει μια χούφτα κάλυκες να δώσω στους αρμόδιους, έχω καλέσει τρεις φορές την αστυνομία, η κατάστασή δεν αλλάζει», τόνισε άλλος κάτοικος.

Αφορμή για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στάθηκε κάλυκας που βρέθηκε καρφωμένος την περασμένη Παρασκευή σε αίθουσα του σχολείου.

Οι γονείς ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης, τονίζοντας πως δε γίνεται τα παιδιά να χρειάζονται αλεξίσφαιρα και κράνη για να πάνε στο σχολείο τους.

«Ζητάμε περισσότερη αστυνόμευση, περισσότερα μέτρα ασφαλείας ώστε οι συνδημότες μας να αισθάνονται ασφαλείς. Απαιτούμε και διεκδικούμε και δεν κάνουμε πίσω σε αυτό με τίποτα», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός .

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο 11χρονος Μάριος έχασε τη ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα. Πριν από περίπου 3 χρόνια σφαίρα είχε καρφωθεί στο κεφάλι μαθητή νηπιαγωγείου. Ευτυχώς, ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σφαίρεςειδήσεις τώρασχολείοΜενίδι