Ελλάδα|09.05.2023 10:06

Καλλιθέα: Ερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες για τη θανάσιμη παράσυρση της 12χρονης - Δεν λειτουργεί σωστά το φανάρι των πεζών

Newsroom

Ερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες για τη θανάσιμη παράσυρση του 12χρονου κοριτσιού στην Καλλιθέα. Προβληματισμός επικρατεί και για μαρτυρίες που λένε πως πρόκειται για επικίνδυνο σημείο.

Ειδικότερα, η κόκκινη σήμανση για τους πεζούς δεν λειτουργεί, ανάβει μόνο το πράσινο, με αποτέλεσμα οι πεζοί να χρειάζεται να κοιτούν τη σήμανση των αυτοκινήτων.

Σε διπλανό φανάρι, η σήμανση για τους πεζούς δεν λειτουργεί καθόλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

«Πολλά φανάρια δεν λειτουργούν»

Αυτόπτης μάρτυρας «ακούσαμε ένα μπαμ (...). Συμβαίνουν συχνά ατυχήματα. Είτε από πεζούς που δεν περνάνε από το φανάρι είτε από οδηγούς που πάνε με ταχύτητα. Εδώ στη Θησέως πολλά φανάρια δεν λειτουργούν».

Σημειώνεται πως λίγο μετά το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο σημείο, συνεργείο επισκεύασε το φανάρι, όπως γνωστοποιεί το ίδιο το μέσο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις αναφορές των κατοίκων, ένα αυτοκίνητο κατέβαινε από τη Λεωφόρο Θησέως προς τις Τζιτζιφιές και την Παραλιακή, όταν το κοριτσάκι επιχείρησε να περάσει τη διάβαση πεζών, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Το όχημα είχε αναπτύξει ταχύτητα, με αποτέλεσμα το παιδί να εκτοξευτεί. Τη 12χρονη συνόδευε μία γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι αδερφή της, όταν επιχείρησαν να διασχίσουν τον δρόμο κάθετα.

Η αστυνομία πήρε δείγμα από αίμα και ούρα για να δει εάν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ και διαπιστώθηκε πως το αλκοτέστ ήταν καθαρό.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλλιθέα