Ελλάδα|04.11.2018 12:53

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Αποκλεισμός μαγαζιών στη Θεσσαλονίκη

Τίμος Φακαλής

Με αποκλεισμό πολυκαταστημάτων κύλησε η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από το πρωί στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους και κρατώντας πανό, όπου αναγράφονταν "Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι", "Ούτε 52, ούτε και 8, κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτό", φώναξαν συνθήματα κατά της κυριακάτικης εργασίας ενώ προχώρησαν και σε αποκλεισμό πολυκαταστημάτων. Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η κίνηση στον κεντρικότερο δόμο της πόλης την Τσιμισκή καθώς αρκετοί επέλεξαν να κατέβουν είτε για βόλτα είτε για να ψωνίσουν εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό. Κάποιοι πολίτες προσπάθησαν να μπουν σε καταστήματα στα οποία είχε αποκλειστεί η πρόσβαση από διαδηλωτές, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί ένταση.

“Θέλουμε να καταργήσουμε στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους που περνά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι λένε ότι θα δουλεύεις αν χρειαστεί και επταήμερο και 12ωρα τις περισσότερες φορές απλήρωτα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε σε κάθε κατάστημα επιτροπές αγώνα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να απαντήσουμε μαζί ειδικά σε όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν όπως είναι μεταξύ άλλων η ανασφάλιστη και η απλήρωτη εργασία. Θέλουμε να αποτρέψουμε στην πράξη να γίνει καθεστώς αυτή η κυριακάτικη εργασία” είπε στο ethnos.gr ο Μάρκος Καρύδης μέλος του συντονισμού ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία.

Σύμφωνα με τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης η πτώση του συνόλου του όγκου λιανικών πωλήσεων της αγοράς φέτος κυμαίνεται από 8 εως 10% σε σχέση με πέρσι. “Παραδοσιακά οι εκπτώσεις Νοεμβρίου πηγαίνουν καλά. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά και ελπίζω να πάει καλά η εκπτωτική περίοδος γιατί το χουν ανάγκη οι επιχειρηματίες και η αγορά” είπε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης με αφορμή το ξεκίνημα της.

Η ενδιάμεση φθινοπωρινή περίοδος θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Θεσσαλονίκηκαταστήματα