Ελλάδα|12.05.2023 07:15

Εκλογές 2023: Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη – Πόσοι έχουν δικαίωμα ψήφου στην πόλη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr

Στο περίπτερο 5 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει κάλπες και παραβάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ την ίδια στιγμή πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα 57 σχολικά συγκροτήματα της πόλης, τα οποία θα φιλοξενήσουν τα 456 εκλογικά τμήματα των δημοτών και τα 49 των ετεροδημοτών.

Εκλογές 2023 – Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, εδώ και λίγες μέρες στα σχολεία γίνονται όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες και διορθώσεις, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση σε αυτά των πολιτών και στη συμμετοχή τους στις εκλογές αλλά και στη δύσκολη δουλειά που έχουν να επιτελέσουν δικαστικοί αντιπρόσωποι, γραμματείς και εφορευτική επιτροπή, ώστε να εξελιχθεί ομαλά όλη η διαδικασία.

«Επειδή είναι τεράστιος ο όγκος του εκλογικού υλικού, απαιτείται μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για τη συγκέντρωσή του. Μας εξυπηρετεί η ΔΕΘ, παρέχοντας στον Δήμο Θεσσαλονίκης το περίπτερο 5 των εγκαταστάσεών της. Η προετοιμασία από το Δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από τις 18 Απριλίου και συγκεντρώνουμε από απλά στυλό μέχρι τάμπλετ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων. Αρκετοί τόνοι γραφικής ύλης, όπως οι εκλογικοί κατάλογοι, τα έγγραφα των δικαστικών αντιπροσώπων αλλά και το υλικό της εφορευτικής επιτροπής αναμένονται να φτάσουν σε εμάς λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, κατά πάσα πιθανότητα στις 18 ή 19 Μαΐου. Μετά των ολοκλήρωση των εκλογών μέρος του υλικού θα μεταφερθεί στο πρωτοδικείο και το υπόλοιπο θα φυλαχθεί στον αποθηκευτικό χώρο, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που γίνει και δεύτερη εκλογική διαδικασία», λέει στο ethnos.gr ο κ. Λιακόπουλος.

Αυτήν τη στιγμή για την προετοιμασία των εθνικών εκλογών απασχολούνται περίπου τριάντα υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνολική εκλογική διαδικασία θα εμπλακούν πάνω από 600.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα χωριστεί σε 16 τομείς. Σε κάθε έναν από αυτούς θα υπάρχουν περίπου τριάντα εκλογικά τμήματα, ενώ τα 49 των ετεροδημοτών θα βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη. Συνολικά θα χρησιμοποιηθούν 57 σχολικά συγκροτήματα, στα οποία θα στηθούν 456 εκλογικά τμήματα συν τα 49 των ετεροδημοτών. Δικαίωμα να ψηφίσουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν περίπου 319.000 άτομα και άλλοι 6.963 ετεροδημότες. Ο αριθμός των νέων ψηφοφόρων στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 2.544 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα κατά την προετοιμασία της διαδικασίας και είμαι σίγουρος ότι οι εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης θα εξελιχθούν απολύτως ομαλά. Ελπίζω ότι κατά την προεκλογική περίοδο όλα τα κόμματα θα φροντίσουν για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε όλο αυτό το διάστημα αλλά και μετά τις εκλογές να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

εκλογέςκόμματασχολείαδήμος ΘεσσαλονίκηςΔΕΘ