Ελλάδα|13.05.2023 20:00

Το χρονικό της σοκαριστικής δολοφονίας του 52χρονου στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι οι λόγοι του διαπληκτισμού και τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ

Newsroom

Δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι, όταν δύο άνδρες ξυλοκόπησαν έναν 52χρονο άνδρα, ο οποίος τελικά κατέληξε.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν περίοικοι, το θύμα και τα δύο αδέρφια που του επιτέθηκαν το πρωί, είχαν συχνά διενέξεις το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχουν αναφορές για το περιστατικό που αναφέρουν ότι οι δράστες στράφηκαν κατά του 52χρονου επειδή ο ίδιος φρόντιζε και τάιζε αδέσποτα ζώα στη γειτονιά που βρίσκεται το γραφείο τελετών που διατηρούσε. Εξετάζεται μάλιστα η μαρτυρία η διένεξη ξεκίνησε με αφορμή το τάισμα μιας αδέσποτης γάτας.

Όταν οι δράστες αντίκρισαν το θύμα τους, του επιτέθηκαν λεκτικά και στη συνέχεια χειροδίκησαν εναντίον του. Την επίθεση των δραστών σε βάρος του 52χρονου σταμάτησε η μητέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη του επεισοδίου ο 52χρονος αρχικά δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ. Κατά τη διακομιδή του στο Ιπποκράτειο, ο 52χρονος, ο οποίος φέρεται να έπασχε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ αναφέρει:

«Πρωινές ώρες, σήμερα (13-05-2023), στη Νεάπολη, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ 52χρονου και δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 40 και 42 ετών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το επεισόδιο έλαβε χώρα έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ των ατόμων, διότι οι ανωτέρω κλώτσησαν φαγητό για αδέσποτα, που τοποθέτησε ο θανών εξωτερικά του καταστήματός του, καθώς και για θέματα γειτνίασης. Μετά τη λήξη του επεισοδίου ο 52χρονος κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο, κατέληξε, ενώ τα δύο εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν.

Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώραδολοφονίαΘεσσαλονίκηΕΛΑΣέγκλημα