Ελλάδα|16.05.2023 10:42

Εργαστήρια για την αγγειογραφία στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. με συμμετοχή σχολείων από τα Σκόπια

Newsroom

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 11.05.2023 και την Παρασκευή 12.05.2023 εργαστήρια για την αγγειογραφία στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., τα οποία παρακολούθησαν μαθητές των δημοσίων  λυκείων «Lazar Lichenoski», «Orce Nikolov» και «Josip Broz Tito» στα Σκόπια, καθώς και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου «Κύριλλος και Μεθόδιος».

Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν από την Πρεσβεία της Ελλάδος στα Σκόπια με την υποστήριξη της εταιρείας Energy Delivery Solutions (EDS) και υπό την επιμέλεια του έλληνα καλλιτέχνη, κ. Θανάση Κατσάρα.

Τα σεμινάρια είχαν διάρκεια τριών ωρών και περιλάμβαναν α) σύντομη παρουσίαση της ελληνικής αγγειογραφίας, β) διδασκαλία στην τεχνική της αγγειογραφίας και γ) πρακτική εξάσκηση, όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τη δική τους Λήκυθο.

Η Λήκυθος ήταν αγγείο στην αρχαία Αθήνα, στο οποίο φυλάσσονταν αρώματα. Άλλα δοχεία που είχαν την ίδια χρήση στους αρχαϊκούς και κλασσικούς χρόνους ήταν το Αλάβαστρον και ο Αρύβαλλος. Χιλιάδες Λήκυθοι με μαύρες ή κόκκινες φιγούρες σε λευκή βάση ευρίσκονται σε μουσεία σε όλον τον κόσμο και αποτελούν ορισμένα από τα πιο θαυμαστά εκθέματά τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραμαθητέςΣκόπια