Ελλάδα|11.03.2019 14:24

Θεσσαλονίκη: Ξεπούλησαν τα ψαράδικα στο Καπάνι (pic)

Τίμος Φακαλής

Βούλιαξε από κόσμο η ψαραγορά στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης από τις 6 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας. Όστρακα και νηστίσιμα όπως χταπόδια, σουπιές,  θράψαλα και καλαμάρια έφυγαν περισσότερο σύμφωνα τους εμπόρους της αγοράς.

«Οι τιμές κυμάνθηκαν στα περσινά επίπεδα. Όλη τη βδομάδα πήγε καλά η κίνηση αλλά και το Σάββατο και την Κυριακή με αποκορύφωμα σήμερα. Αν και φοβηθήκαμε μήπως ο κόσμος φύγει λόγω του καλού καιρού η κίνηση ήταν πολύ καλή. Δεν υπήρχαν ελλείψεις ούτε τεχνικές, ούτε πραγματικές και ο κόσμος εξυπηρετήθηκε» είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Επαγγελματιών ιστορικού κέντρου Χρήστος Νικολόπουλος. 

Παρά την αυξημένη κίνηση οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί και μετρημένοι στις αγορές τους ενώ δεν παρατηρήθηκαν υπερβολές.  «Είχε πολύ κόσμο αλλά η πλειοψηφία ψώνισε συμμαζεμένα. Και με δεδομένο ότι φέτος η Σαρακοστή έπεσε 20 μέρες αργότερα σε σχέση με πέρσι και πιο κοντά στην άνοιξη που ο κόσμος συνήθως φεύγει η κίνηση όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά ήταν και μεγαλύτερη. Είναι 2 το μεσημέρι και ακόμη έρχονται να ψωνίσουν» είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Καπάνιδήμος Θεσσαλονίκης