Ελλάδα|20.05.2023 22:51

Κρήτη: Πώς στήθηκε το «καρτέρι θανάτου» του 46χρονου στο Ρέθυμνο - Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Newsroom

Τη στυγερή δολοφονία που όλα δείχνουν ότι σημειώθηκε την Τετάρτη (17/03) σε αγροτική περιοχή του Ρεθύμνου διερευνούν οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε προσωπικές υποθέσεις από το παρελθόν του θύματος, καθώς και σε ανοιχτούς λογαριασμούς που ενδεχομένως είχε με άλλα πρόσωπα. Λιγότερη σημασία δίνουν οι αστυνομικοί στη βεντέτα που «πρωταγωνίστησε» πριν από χρόνια η οικογένεια του άντρα που δολοφονήθηκε.

Παλιός γνώριμος των Αρχών ο 46χρονος

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο 46χρονος εντοπίστηκε από τη σύζυγό του μετά από δύο μέρες ερευνών σε μία ερημική και δύσβατη περιοχή που οδηγούσε προς τους χώρους που είχε τα ζώα του. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν ο τελευταίος άνδρας μιας αιματοβαμμένης οικογένειας που είχε αφήσει το στίγμα της σε γνωστή βεντέτα της Κρήτης επί σχεδόν 30 χρόνια με 6 νεκρούς.

Εξαιτίας της βίαιης και παραβατικής του συμπεριφοράς, το θύμα είχε πάρε - δώσε κατά καιρούς με την αστυνομία. Την ημέρα που έπεσε θύμα της φονικής ενέδρας που του είχε στήσει άγνωστος ή άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, πήγαινε στα ζώα του. Εκτελέστηκε με κυνηγετική καραμπίνα από πολύ κοντινή απόσταση. Κατέληξε από τα σκάγια που δέχτηκε κυρίως στο ύψος του θώρακα, αλλά και στο κεφάλι. Όταν δέχτηκε την επίθεση καθόταν στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου του.  

Μέλη της οικογένειας και του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος είχαν κληθεί, ως το μεσημέρι του Σαββάτου (20/05) στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προκειμένου να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για τις οποίες διαφορές μπορεί να είχε με άλλα πρόσωπα Έχουν ήδη προσαχθεί και άλλα ύποπτα άτομα, χωρίς ωστόσο καμία από τις προσαγωγές να καταλήξει σε σύλληψη.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας, ωστόσο, «ξεσκονίζουν» και τις παλαιότερες υποθέσεις της οικογένειας. Όμως, δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί στοιχεία ικανά να συνδέσουν την βεντέτα με την δολοφονία του 46χρονου. Και τα δύο άλλα αδέρφια του θύματος, που ήταν και πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού, δολοφονήθηκαν το 1995 και το 2008, αντίστοιχα με παρόμοιο τρόπο, κοντά στο σημείο. Τον Ιανουάριο του 2011 είχε πέσει νεκρός ένα ακόμα στενός συγγενής του, ο οποίος και είχε πρωτοστατήσει στην πολυετή βεντέτα της οικογένειας και, μάλιστα, είχε δραπετεύσει από τις φυλακές και για πάνω από 15 χρόνια αναζητούνταν από τις Αρχές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚρήτηΒεντέταδολοφονίαΡέθυμνοειδήσεις τώρα