Ελλάδα|22.05.2023 14:00

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στη Χαλκιδική μετά το άγριο φονικό: Tι λέει για την οικογένεια στο ethnos.gr o πρόεδρος της κοινότητας Στρατονίκης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ως μία οικογένεια που έδινε πολύ καλή εικόνα στο χωριό, χαρακτηρίζει αυτήν του 36χρονου φερόμενου ως δολοφόνου της 39χρονης συζύγου του και στη συνέχεια αυτόχειρα ο πρόεδρος της Κοινότητας Στρατονίκης, Νίκος Αντωνίου.

Όπως λέει στο ethnos.gr, τα δύο παιδιά, το 12χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού και μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένο -κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες- στο νοσοκομείο, πήγαιναν κανονικά στο σχολείο και η συμπεριφορά τους δεν άφηνε να εννοηθεί ότι κάτι συμβαίνει στην οικογένειά τους.

Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι κάποιου». Ο 36χρονος δούλευε στα μεταλλεία της περιοχής και καταγόταν από το χωριό, ενώ η 39χρονη καταγόταν από την Ιερισσό.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10:00-11:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου. Ο 36χρονος φέρεται να πυροβόλησε τη σύζυγό του με καραμπίνα και στη συνέχεια να έστριψε την κάνη στον εαυτό του και να βάζει τέλος στη ζωή του, με τον 8χρονο γιο τους να είναι μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Το 12χρονο κορίτσι της οικογένειας δε βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του φονικού, καθώς είχε διανυκτερεύσει στο σπίτι της γιαγιάς του.

Την αστυνομία ειδοποίησε συγγενής των θυμάτων, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα.

Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει η αστυνομική έρευνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παιδιάκαραμπίνασύζυγοςΧαλκιδική