Ελλάδα|25.05.2023 17:45

Μήνυση και από την ΟΣΥ σε βάρος του οδηγού τρόλεϊ που απείλησε με όπλο επιβάτη: Πώς σημειώθηκε το σοκαριστικό περιστατικό

Μαρία Λιλιοπούλου

Με όπλο φέρεται να απείλησε επιβάτη οδηγός τρόλεϊ της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός, ο οποίος πραγματοποιούσε δρομολόγιο στη γραμμή 20 από Φάληρο προς Δραπετσώνα διαπληκτίστηκε με νεαρό επιβάτη, ενώ όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ο οδηγός τον απείλησε με όπλο που είχε στην κατοχή του.

Αφού κατέβηκε από το τρόλεϊ, ο επιβάτης ειδοποίησε την αστυνομία η οποία στη συνέχεια εντόπισε τον οδηγό στη Δραπετσώνα και τον οδήγησε στην Ασφάλεια. Συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατοχή του οδηγού εκτός του αεροβόλου όπλου βρέθηκε και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Σε επικοινωνία που είχε το ethnos.gr με την ΟΣΥ, η εταιρία επιβεβαίωσε το περιστατικό με πηγές της να επισημαίνουν ότι έχουν ήδη κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες του εσωτερικού πειθαρχικού ελέγχου για τον οδηγό. Παράλληλα έχει κατατεθεί από το βράδυ της Τετάρτης μήνυση της ΟΣΥ εις βάρος του, με την οποία ζητείται από τον εισαγγελέα η διερεύνηση του περιστατικού.

Στην επίσημη της ανακοίνωση η Ο.Σ.Υ. Α.Ε. αναφέρεται ότι κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από τη ΓΑΔΑ για συμβάν που αφορά σε ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού της, η οποία δεν συνάδει με το νόμο αλλά ούτε με τις αρχές της Εταιρείας ενημερώνει ότι:

  • Έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες εσωτερικού-πειθαρχικού ελέγχου και
  • Επιπλέον έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα.

«Επισημαίνουμε ότι βασική αρχή της Εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία
του πολίτη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους πηγές των εργαζομένων έλεγαν στο «Εθνος» ότι ο νεαρός, με τον οποίο διαπληκτίστηκε αρχικά ο οδηγός δε βρισκόταν εντός του οχήματος, αλλά είχε επιχειρήσει να ανέβει πάνω στο όχημα από τη σκάλα που υπάρχει στα τρόλει, κάτι που έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν σε άλλα δρομολόγια με άτομα που επιχειρούν να τραβήξουν βίντεο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τρόλεϊΟΣΥόπλοαστυνομίαειδήσεις τώρα