Ελλάδα|12.03.2019 15:19

Θεσσαλονίκη: Βραδινές περιπολίες ξεκίνησαν κάτοικοι στη Νέα Μεσήμβρια

Τίμος Φακαλής

Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι στην Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης ξεκινώντας βραδινές περιπολίες φύλαξης των σπιτιών και των περιουσιών τους. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Θόδωρο Καράογλου κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής έχουν συγκροτήσει ομάδες εθελοντών οι οποίες περιπολούν όλη τη νύχτα προκειμένου με την παρουσία τους να αποτρέψουν πιθανές ληστείες, αλλά και να ενημερώσουν εγκαίρως την αστυνομία σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι.

«Το θέμα όμως δεν λύνεται έτσι. Μετά από δύο-τρεις μήνες οι κάτοικοι θα κουραστούν και τα έκτακτα μέτρα θα ατονήσουν. Το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Τσουκνίδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη Νέα Μεσήμβρια αλλά και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες του δήμος Χαλκηδόνας. 

Πεζοπορίες αλλά και μέτρα για τη φύλαξη της περιοχής είχαν λάβει και στο παρελθόν οι κάτοικοι των Κουφαλίων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσουκνιδάς ζητά την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, προσθέτοντας ότι αρκετές φορές ο ίδιος ο δήμος αναλαμβάνει την συντήρηση περιπολικών και μοτοσυκλετών της αστυνομίας. 

Με παρέμβασή του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου ζητά  από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η αστυνόμευση στη Νέα Μεσήμβρια και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

Επίσης ζητά από την υπουργό να τον ενημερώσει για το εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι στο Α.Τ. Κουφαλίων υπάρχει μόλις ένα περιπολικό για να καλύψει τις ανάγκες 22 χωριών.

αστυνομίαφύλαξηΘεσσαλονίκηΘεόδωρος Καράογλου