Ελλάδα|30.05.2023 06:41

Εκλογές 2023: Στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προεκλογικές θέσεις του στο επίκεντρο

Βούλα Κεχαγιά

Επιστρέφει στις πλατείες και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας αύριο το απόγευμα από τη Νίκαια στην β’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρέθηκε έπειτα από πολλά χρόνια να είναι δεύτερη πολιτική δύναμη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Δεν είναι τυχαίο ότι και η πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της λεγόμενης task force του κόμματος έγινε για συμβολικούς λόγους στο Αιγάλεω στη Δυτική Αθήνα.

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση ενώ έχει καθοριστεί και συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής η οποία συγκροτείται από έμπειρα στελέχη ανάμεσά τους οι Χρ. Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Έφη Καλαμαρά. Παράλληλα, συνεδριάζουν οι νομαρχιακές οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα παρουσία κορυφαίων στελεχών που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ανασύνταξης και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την νέα μάχη του Ιουνίου. 

Εκλογές 2023: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η ανατροπή των συσχετισμών

Ο Αλέξης Τσίπρας αποσαφήνισε χθες μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας εκλογικής επιτροπής του κόμματος ότι μεγάλος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι «η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου» κάτι που όπως ανέφερε θα επιδιωχθεί μέσω της επανασύστασης των προγραμματικών θέσεων και των προτάσεων του. Μάλιστα απευθύνθηκε στα χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μπορεί να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα και «να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς». 

Οι προεκλογικές θέσεις στο επίκεντρο

Γίνεται σαφές πως στην πορεία προς την νέα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος θα βρίσκονται στο επίκεντρο της καμπάνιας του κόμματος και της προεκλογικής του εκστρατείας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να μιλήσει προγραμματικά» αναφέρουν στελέχη του, ενώ και η Έφη Αχτσιόγλου που συμμετέχει στην νέα εκλογική επιτροπή ανέφερε χθες (Attica) πως θα πρέπει να συγκριθούν και να αναμετρηθούν τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας ώστε οι πολίτες να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα κάνοντας λόγο για αλλαγή στρατηγικής.

«Θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη σαφήνεια, με ποιον τρόπο θα μπορέσουν οι πολίτες να έχουν καλύτερο εισόδημα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και το διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς και με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στο Αιγάλεω επισημαίνοντας ότι η εκλογική επιτροπή θα συμβάλλει σ’ αυτήν την προσπάθεια. «Πάμε λοιπόν να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση όμως να αποτρέψουμε μια εφιαλτική προοπτική μιας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης Δεξιάς» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Σημειωτέον πως συντονιστής της νέας εκλογικής επιτροπής ανέλαβε ο εργατολόγος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Διονύσης Τεμπονέρας.

ειδήσεις τώραεκλογές 2023Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ