Ελλάδα|30.05.2023 17:05

«Είδα το παιδί να γίνεται μπλε», λέει ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον κεραυνό να χτυπά τον 26χρονο Σκωτσέζο

Newsroom

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου 26χρονου Σκοτσέζου τουρίστα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Ρόδο από κεραυνό. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Αγάθης, την ώρα που ο νεαρός έκανε SUP. 

«Για 10 περίπου λεπτά που ήμουν στο μαγαζί, τον έβλεπα πάνω στη σανίδα μέσα στο νερό, με πολλή βροχή, κεραυνούς γύρω-γύρω. Είπα σε έναν φίλο “μήπως να του πούμε να βγει έξω από το νερό γιατί μπορεί να πέσει κεραυνός;”», είπε αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο MEGA.

«Ξαφνικά ακούω την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια. Πήγα μέσα στο νερό, τον έβγαλα έξω, έκανα τις πρώτες βοήθειες. Σε μία φάση είδα να γίνεται μπλε πια το παιδί. Προσπαθούσε να πάρει αναπνοή, νόμιζα ότι θα συνέλθει. Η κοπέλα φώναζε το όνομά του, ξαφνικά τα μάτια του έκλεισαν», συμπλήρωσε.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να δίνουν μάχη να τον επαναφέρουν. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, αλλά, δυστυχώς, ήταν αργά. 

Ποιος ήταν ο 26χρονος που χτυπήθηκε από κεραυνό 

Ο 26χρονος Scott Seddon επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα, καθώς η οικογένεια του έχει εξοχικό στη Ρόδο. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομών.

Οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και περιγράφουν τον άτυχο άνδρα ως έναν «υπέροχο τύπο»

«Η αδερφή του πέταξε στη Ρόδο χθες το βράδυ για να είναι με την υπόλοιπη οικογένεια. Ο Scott ήταν ένας υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής. Πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, που κατοικεί στη Βραζιλία και των ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν», γράφει η βρετανική Daily Mail σε εκτενές άρθρο της για την υπόθεση. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τουρίσταςκεραυνόςΡόδοςειδήσεις τώρα