Ελλάδα|01.06.2023 17:33

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του 26χρονου σέρφερ που χτύπησε κεραυνός: Συγκλονιστική περιγραφή της τραγωδίας

Newsroom

Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του σερφέρ που χτυπήθηκε από κεραυνό και έχασε τη ζωή του στο νησί της Ρόδου κατέγραψε φίλος του νεαρού τουρίστα.

Ο Scott Seddon βρήκε τραγικό θάνατο όταν χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που βρισκόταν στη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Αγίας Αγάθης, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για ένα 26χρονο Βρετανό που βρισκόταν στη Ρόδο για διακοπές.

Σήμερα η Daily Mail δημοσιεύει ένα βίντεο (το οποίο δημοσίευσε η οικογένειά του) που δείχνει τον άτυχο νέο να γελάει και να αστειεύεται με έναν στενό του φίλο καθώς έβγαινε από τη θάλασσα - λίγα λεπτά πριν τον χτυπήσει κεραυνός και τον σκοτώσει.

Ο νεαρός τουρίστας βρίσκονταν μέσα στο νερό την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς και, παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων λουομένων να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα. Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια άλλων λουομένων ο 26χρονος νεαρός μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Συγκλονιστική περιγραφή της τραγωδίας

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Scott Seddon ήταν δεινός αθλητής, που μιλούσε ελληνικά και λάτρευε το οικογενειακό εξοχικό σπίτι που είχε στη Ρόδο. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «Η αδερφή του πέταξε στη Ρόδο χθες το βράδυ για να είναι με την υπόλοιπη οικογένεια. Ο Scott ήταν ένας υπέροχος τύπος και πολύ δημοφιλής. Πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, που κατοικεί στη Βραζιλία και των ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν».

Ένας άλλος παραθεριστής που βρισκόταν στην παραλία εκείνη την ώρα, ο Βραζιλιάνος Wander Machado, 47 ετών, είπε ότι «κολύμπησε για να τον βγάλει έξω, αλλά μόλις έφτασε τον είδε «μπρούμυτα στην ιστιοσανίδα και το πρόσωπό του είχε γίνει μοβ».

«Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβώ στην ακτή», πρόσθεσε.

«Ήταν ακόμη ζωντανός», όταν τον έβγαλαν από το νερό», είπαν αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακεραυνόςτουρίσταςΡόδοςσέρφερ