Ελλάδα|04.06.2023 17:02

Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση πως βρέθηκαν δεκάδες μετανάστες στον Έβρο: Έχει ενημερωθεί η Τουρκία - Οι Αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες

Newsroom

Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση τον εντοπισμό περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο σήμερα, Κυριακή. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται πως για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και η Τουρκία.

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Ο εντοπισμός των δεκάδων ανθρώπων

Νωρίτερα σήμερα (4/6) το OPEN είχε μεταδώσει πως περίπου 80 μετανάστες βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο, στην περιοχή Μαράσια.

Όπως είχε αναφέρει η απεσταλμένη του OPEN, Αναστασία Αργυριάδου και όπως φαίνεται σε πλάνα από το σημείο, πρόκειται για μία ομάδα περίπου 70-80 εγκλωβισμένων ανθρώπων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι φώναζαν «βοήθεια» και ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι μετανάστες φαίνεται πως εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο και έπειτα εγκαταλείφθηκαν στις νησίδες.

Βίντεο με τους μετανάστες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μετανάστεςειδήσεις τώραΤουρκίαΈβρος