Ελλάδα|04.11.2018 17:34

Κατ. Νοτοπούλου: «Παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης η Θράκη»

Τίμος Φακαλής

«Η Θράκη είναι πρότυπο και παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ζουν μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης», δήλωσε από την κωμόπολη του Ίασμου στη Ροδόπη, την Κυριακή, η υφυπουργός Εσωτερικών (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Η κυρία Νοτοπούλου βρέθηκε σήμερα στη θρακική κωμόπολη για την δεύτερη γιορτή τσίπουρου και άνοιξε τις εργασίες ημερίδας για την άμπελο, την προώθηση προϊόντων και τη διαδικασία παραγωγής τους. 

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει -και στηρίζει με κάθε τρόπο- τον αγροτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εντάσσεται και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ και τη μείωση -έως και 35%- των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, όπως είπε. 

Την κυρία Νοτοπούλου υποδέχθηκαν στον Ίασμο, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης και ο δήμαρχος Ιάσμου, Καδή Ισμέτ.

Κατερίνα Νοτοπούλου