Ελλάδα|14.03.2019 09:52

Αφαιρούνται τα γκράφιτι από τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Newsroom

Εκστρατεία κατά των γκραφίτι θα ξεκινήσει σύντομα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σε μια προσπάθεια να καθαρίσει και να προστατέψει τους κοινόχρηστους χώρους από τις βαφές με σπρέι.

Οι απόψεις σχετικά με τα γκρφίτι διίστανται καθώς πολλοί τα θεωρούν σύγχρονη μορφή τέχνης και έναν τρόπο να περαστούν μνήματα και απόψεις, ενώ άλλοι βανδαλισμό και φθορά της ξένης και της δημόσιας περιουσίας.

Όπως όμως αναφέρει δημοσίευμα του dimosiografos.com όλα τα γκραφίτι της πόλης αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν καθώς ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί ένα ειδικό υλικό για την αντιμετώπιση του θέματος. Το ειδικό υλικό όχι μόνο θα σβήσει τις υπάρχουσες ζωγραφιές αλλά θα προστατέψει τους τοίχους και από μελλοντικές βαφές. Το υλικό θα είναι ανθεκτικό και ικανό για επανειλημμένη τοποθέτηση, ενώ η υφή του θα είναι τέτοια, που θα καθιστά δυνατό να αφαιρούνται τα γκραφίτι από τις επιφάνειες μόνο με νερό σε χαμηλή πίεση.

Το υλικό θα εφαρμοστεί σε τοίχους επιφάνειας 3.371 τ.μ στη Βούλα, 354 τ.μ στη Βουλιαγμένη και 560 τ.μ. στη Βάρη. Πιο συγκεκριμένα η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στο τοιχίο της λεωφόρου Βουλιαγμένης (από την οδό Καλύμνου έως την παραλιακή) τις γέφυρες, τις υπόγειες διαβάσεις στην Ακτή Βουλιαγμένης και στην οδό Προόδου στη Βούλα και στα τοιχία κατά μήκος της λεωφόρου Ευελπίδων στη Βάρη. Επιπλέον θα προστατευτούν τα γλυπτά και τα μνημεία της περιοχής.

Ο δήμος θα δαπανήσει το ποσό των 130.000 ευρώ για την προμήθεια του εν λόγω υλικού, ενώ η επιλογή του έγινε κατόπιν ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένηςγκραφίτι