Ελλάδα|10.06.2023 22:52

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τυχόν σύνδεση της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό με εμπρησμό στον Ασπρόπυργο

Newsroom

Εντατικές είναι οι έρευνες της Αστυνομίας μετά από εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε γκαράζ στον Ασπρόπυργο, όπου δύο νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό καθώς τα θύματα της δολοφονικής ενέδρας ανήκαν κατά πληροφορίες στο περιβάλλον προσώπου που σχετίζεται με το βενζινάδικο που έγινε στόχος στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, ο πατέρας του προσώπου αυτού είχε δολοφονηθεί πέρυσι από επαγγελματίες εκτελεστές.

Επιπλέον, εξετάζουν και το σενάριο σύνδεσης με το κλεμμένο όχημα με βαρύ οπλισμό που βρέθηκε παρκαρισμένο στην οδό Φανοσθένους στο Νέο Κόσμο. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, μία χειροβομβίδα και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τον περασμένο Ιανουάριο από την περιοχή της Νίκαιας. Στο εσωτερικό του έχει βρεθεί γενετικό υλικό που ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. Όσον αφορά στα όπλα πάντως, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, είναι “καθαρά”, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε πόσες φορές πυροβόλησαν τα θύματα

Ακαθόριστος χαρακτηρίζεται από τον ιατροδικαστή ο αριθμός των σφαιρών που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 38χρονο οδηγό του θωρακισμένου τζιπ στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής σημειώνει ότι ο άνδρας έφερε μεγάλα τραύματα στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι, αλλά και στην κοιλιακή χώρα και επομένως δεν κατέστη δυνατόν να πει με σαφήνεια πόσες φορές τον πυροβόλησαν οι δύο κουκουλοφόροι εκτελεστές.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία εκτιμά, ότι οι δολοφόνοι τον πυροβόλησαν περισσότερες από 20 φορές σημαδεύοντας τόσο το σώμα όσο και στο κεφάλι, ενώ έχουν βρει τουλάχιστον 10 κάλυκες μέσα στην καμπίνα του τζιπ και ακόμα 44 εκτός του οχήματος.

Αρχικά, οι εκτελεστές πυροβόλησαν δύο φορές τον κουνιάδο του οδηγού, ο οποίος κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία. Στη συνέχεια έστρεψαν τα όπλα στον οδηγό, ο οποίος πρόλαβε να ανέβασε το του θωρακισμένου αυτοκινήτου και έτσι δεν πέρασαν σφαίρες στο εσωτερικό του οχήματος.

Οι εκτελεστές όμως δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη. Άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και να τον πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής πολλές φορές τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επίθεσηεμπρησμόςΑσπρόπυργοςΝέος Κόσμοςειδήσεις τώραΚορυδαλλός