Ελλάδα|13.06.2023 13:10

Μητρώο ΑΣΕΠ: Πώς θα καταχωρήσετε σωστά την εμπειρία

Newsroom

Χιλιάδες είναι οι μόνιμες προσλήψεις που σχεδιάζει το ΑΣΕΠ μέχρι το τέλος του έτους για μόνιμο προσωπικό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr, αναμένονται πάνω από 5.500 προσλήψεις που θα απευθύνονται στους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού καθώς και τουλάχιστον 300 ακόμα, που θα υλοποιηθούν χωρίς γραπτό διαγωνισμό.

Τόσο στις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του γραπτού διαγωνισμού, όσο και στις υπόλοιπες, μοριοδοτείται στους υποψηφίους η εμπειρία. (Δείτε εδώ όλα τα κριτήρια που μοριοδοτούν τους υποψήφιους του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού). 

Πολλοί είναι οι αναγνώστες που επικοινωνούν με το proson.gr, προκειμένου να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με το πώς προσμετράται η εμπειρία και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην κάνουν κάποιο λάθος.

Να αναφέρουμε αρχικά ότι η «Εμπειρία» βρίσκεται στο «Μητρώο» του ΑΣΕΠ, το οποίο είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να συμμετάσχει σε κάποιον διαγωνισμό. Το «Μητρώο» περιέχει όλα τα ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια που πληροί ο κάθε υποψήφιος και μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη συμμετοχή του και τη μοριοδότηση του στις προκηρύξεις. 

Πώς θα συμπληρώσετε σωστά την εμπειρία

Όπως φαίνεται και στην εικόνα παραπάνω, οι υποψήφιοι στην καρτέλα «Εμπειρία» καλούνται να συμπληρώσουν τα εξής 12 πεδία: 

  1. Εργοδότης
  2. Θέση
  3. Εργασιακή Σχέση
  4. Ασφαλιστικός Φορέας
  5. Έναρξη Ασφάλισης
  6. Λήξης Ασφάλισης
  7. Αντικείμενο Απασχόλησης
  8. Μήνες Απασχόλησης
  9. Μήνες Ασφάλισης
  10. Μέρες Ασφάλισης
  11. Βαθμός Πιστοποίησης
  12. Επισυναπτόμενα Έγγραφα

Να σημειωθεί ότι στην «Εμπειρία» σημειώνονται παραδοσιακά τα περισσότερα λάθη από τους υποψηφίους που, κάποιες φορές, παραλείπουν έγγραφα ή συμπληρώνουν λάθος κάποιο από τα 12 παραπάνω πεδία. Αποτελέσματα είναι να χάνουν πολύτιμα μόρια που, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να τους «κοστίσουν» τον μόνιμο διορισμό τους. 

Πώς θα υπολογίσετε την εμπειρία σας

Η εμπειρία υπολογίζεται ως εξής:

  • Ο χρόνος εμπειρίας που δηλώνει ο κάθε υποψήφιος πρέπει να συμφωνεί με τον χρόνο που προκύπτει από τη βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα.
  • Για ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), οι μήνες εμπειρίας υπολογίζονται αν διαιρεθεί το σύνολο των πραγματοποιηθεισών ημερών ασφάλισης δια του 25
  • Για ασφαλισμένους σε ασφαλιστικά ταμεία, όπως ΟΑΕΕ ταμείο Νομικών, όταν δεν προκύπτουν σαφώς από τα σχετικά πιστοποιητικά οι μήνες εμπειρίας, μετατρέπονται οι ημέρες του συνόλου των χρονικών διαστημάτων της εμπειρίας σε μήνες διαιρώντας δια του 30 και λαμβάνοντας το ακέραιο μέρος του αριθμού που προκύπτει.

Δημιουργήστε εύκολα και έγκυρα το «Μητρώο» σας με το Proson.gr

Εάν η παραπάνω διαδικασία σας φαίνεται «βουνό», μπορείτε τώρα εύκολα να φτιάξετε το «Μητρώο» σας μέσω του μεγαλύτερου εργασιακού site στην Ελλάδα, του proson.gr. 

Γενικά, για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε το μητρώο σας ή και να το επικαιροποιήσετε, καταχωρώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά (πτυχία, εμπειρία, κ.λ.π.). 

Αφού ολοκληρώσετε το Μητρώο σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση. 

Προσοχή! Πριν προχωρήσετε στην ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να έχετε «τσεκάρει» ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα τυπικά και πρόσθετα προσόντα που ζητάει η εκάστοτε προκήρυξη.

Εάν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται χρονοβόρα ή έχετε άγχος μην κάνετε κάποιο λάθος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο proson.gr για να διεκπεραιώσει την αίτηση σας.

Το μεγαλύτερο εργασιακό site στην Ελλάδα, το proson.gr αναλαμβάνει για εσάς να σας φτιάξει το ΜΗΤΡΩΟ στο ΑΣΕΠ και να κάνει την ΑΙΤΗΣΗ σας.

Κάντε ΕΔΩ τις αιτήσεις σας έγκυρα και έγκαιρα μέσω του PROSON.GR

Πηγή: Proson.gr

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:

Το πιο εύκολο Proficiency στην Ελλάδα που δεν χρειάζεται μαθήματα

Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ

ειδήσεις τώραΑΣΕΠ