Ελλάδα|14.06.2023 22:13

Πανελλήνιες 2023: Κανονικά οι εξετάσεις κατά το τριήμερο εθνικό πένθος

Newsroom

Κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις κατά το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εθνικό πένθος δεν επηρεάζει τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία.

Πότε κηρύσσεται το εθνικό πένθος

Το εθνικό πένθος μπορεί να προέλθει από τον θάνατο πολλών ανθρώπων έπειτα από μια φυσική καταστροφή, ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο άλλο δυστυχές γεγονός, όπως επίσης και από το γεγονός θανάτου ενός ιδιαίτερα σημαντικού ανθρώπου για ένα έθνος ή λαό. Χαρακτηρίζεται από πένθος που επιφέρει και μνημονικές δραστηριότητες που παρατηρούνται στην πλειοψηφία του πληθυσμού μιας χώρας.

Κατά την διάρκεια του σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ναυάγιοπανελλαδικέςεθνικό πένθοςπανελλήνιεςπανελλήνιες εξετάσειςειδήσεις τώραΠύλοςΠανελλήνιες 2023πανελλαδικές εξετάσεις