Ελλάδα|13.03.2019 19:48

Η κατάθεση «φωτιά» του Αριστείδη Φλώρου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Newsroom

Το παρασκήνιο της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού τον Οκτώβριο του 2017, αποκάλυψε στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ο επιχειρηματίας, Αριστείδης Φλώρος, εκ των βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση της Energa - Hellas Power.

Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο Αριστείδης Φλώρος (έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ) παρουσίασε την δική του εκδοχή της ιστορίας με τον δικηγόρο, Γιώργο Αντωνόπουλο, να τον διαψεύδει. 

Η κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου

Στην κατάθεσή του ο Αριστείδης Φλώρος ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 2017 και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,  Κλοντιάν Λεκοτσάι έκανε τηλεφώνημα, προειδοποιώντας ότι θα βλάψει την οικογένεια του,  αν εκείνος δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, αναφέρθηκε και σε μια συνάντηση, την οποία του μετέφερε το καλοκαίρι του 2017 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Στη συνάντηση το «παρών» είχε δώσει ο γνωστός ποινικολόγος και δύο συναδέλφοί του, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον Γ. Αντωνόπουλο.

Σύμφωνα με τον πρώην ισχυρό άνδρα της εταιρείας Energa, στη συνάντηση οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του πει ότι του ζητούν  2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. 

Ο ένας από τους δύο δικηγόρους φέρεται να ανέφερε: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Σύμφωνα με την κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος (στην επικοινωνία που είχαν) του μετέφερε ότι δεν πρέπει να δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί ούτε ήταν ένοχος αλλά και ούτε είχε λόγο να ανησυχεί. Του είπε ότι πρέπει να ειδοποιήσει την οικογένεια του για τις απειλές που δέχεται.

Ο Αριστείδης Φλώρος, στην κατάθεσή του, ξεκαθάρισε ακόμη ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του τόνισε ότι εάν στο μέλλον σκεφτεί ή θελήσει να δώσει χρήματα στους Αλβανούς κακοποιούς, εκείνος δεν θέλει να έχει καμία εμπλοκή σε αυτό.

Εκείνος με τη σειρά του ανέφερε ότι πρότεινε στον γνωστό ποινικολόγο να ηχογραφήσει τους συναδέλφους του, κάτι που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε.


Ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι είχε μια τυχαία συνάντηση με άλλον δικηγόρο (επίσης γνωστό στο ευρύ κοινό) στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι θα τον φέρει σε επαφή με τον Γ. Αντωνόπουλο, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, για να τα βρουν.

Ο Αρ. Φλώρος κατέθεσε ότι τον Ιούλιο του 2017 ότι είχε μια συνάντηση παρουσία του γνωστού Αθηναίου δικηγόρου με τον Γ. Αντωνόπουλο, τα βρήκαν και έδωσαν τα χέρια.

«Μου είπε (σ.σ. ο Γ. Αντωνόπουλος) από ΄δω και περά θα το χειριστούν οι δικηγόροι μας» κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος, τονίζοντας ότι ο Γ. Αντωνόπουλος συμφώνησε να μην παραστεί ως πολιτικός ενάγων στην υπόθεση.

«Παρ’ όλα αυτά λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το δικαστήριο τον Σέπτέμβρη του 2017, οι δύο άλλοι δικηγόροι (σ.σ. τους κατονομάζει), συνέχισαν να ζητούν χρήματα», σημείωσε στην κατάθεσή του ο Αρ. Φλωρος, προσθέτοντας πως τα γεγονότα τον πρόλαβαν καθώς τον  Οκτώβριο του 2017 ακολούθησε η δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

«Κατά καιρούς έρχονταν διάφοροι Αλβανοί και μου έλεγαν δώσε 5 εκατ. ευρώ αλλά χωρίς απειλές, γι΄αυτό δεν το λάμβανα σοβαρά υπόψη» ανέφερε ο Αρ. Φλώρος.

Κατηγορούμενος Αλβανός, φερόμενος ηθικός αυτουργός: Λέει ψέματα. Έχει δέκα Αλβανούς που τον υπηρετούν, τους δίνει ψωμί και τσιγάρα! Να κάνουμε ένα δίκαιο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γνώριζε «τα πάντα. Ήταν φίλος μου. Γι’ αυτό τον επέλεξα για συνήγορό μου. Μου είχε πει να ηρεμήσω και να μην αγχώνομαι και να κάνουμε κάποιες ενέργειες για να μην κινδυνεύσει η οικογένειά μου».

Πολιτική αγωγή: Γνωρίζετε αν ο Γ. Αντωνόπουλος είχε σχέση με τους Αλβανούς κατηγορουμένους; 

Μάρτυρας: Ξέρω ότι το 2016 ο Αντωνόπουλος τους επισκέφτηκε, δυο τρεις φορές, μετά την απόπειρα.

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί κατήγγειλαν στο δικαστήριο ότι τέταρτος δικηγόρος, στις 21 Ιανουαρίου 2019 και μετά τη δολοφονία του Άρπερ Μπάκο τους μετέφερε ένα έγγραφο από τον Αρ. Φλώρο με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, κάτι που ο ίδιος ο Αρ. Φλώρος αρνήθηκε.

Επίσης κατήγγειλαν ότι ο κρατούμενος που κατασφάχθηκε προ ημερών στον Κορυδαλλό κατά τη διάρκεια συμπλοκής θα ερχόταν να καταθέσει στη δίκη με τον Κλ.Λεκοτσάι να απευθύνεται στην έδρα, λέγονττας : «Το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;»

Η κατάθεση του Γ. Αντωνόπουλου  

Στο βήμα για να καταθέσει ως μάρτυρας ανέβηκε στη συνέχεια ο Γ. Αντωνόπουλος. Ο δικηγόρος, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ανέφερε ότι ο μόνος με τον οποίο έχει έρθει σε επικοινωνία είναι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος είχε μιλήσει μαζί του για να τον ενημερώσει σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του.

«Οι δικηγόροι του δολοφόνου (σ.σ αναφερόμενος στον Αριστείδη Φλώρο) παρέλασαν από το γραφείο μου. Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διαβολος να με καλούσε θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί» κατέθεσε ο δικηγόρος, προσθέτοντας «ακούσατε, φαντάζομαι, πως εγώ και οι δικηγόροι μου ελέγχουν τους Αλβανούς. Να σας πως λοιπόν ποιος ελέγχει ποιον...».

Πρόεδρος: Τον Μάιο του 2017 ο δικηγόρος σας δεν ήρθε σε επαφή με τον Αρ. Φλώρο;

Μάρτυρας: Είχε πάει στις φυλακές να δει έναν πελάτη του. Μου είπε (σ.σ. ο δικηγόρος του) ότι ο Αριστείδης Φλώρος του είπε ότι αν εγώ καταδικαστώ για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου.

«Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος», σημείωσε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι υπήρχαν στιγμές, όπου «το βράδυ χτυπούσαν τα κουδούνια του γραφείου του και ζητούσαν άγνωστοι άνθρωποι να ανέβουν πάνω».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 τον κάλεσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και του ζήτησε να κανονίσουν μια συνάντηση. «Του εξέφρασα την ενόχλησή μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του, μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος αθώος Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων μου. Εκεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δήλωσε  απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Αριστείδης Φλώρος θα αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ.Του είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου». 

Ακόμη, ο Γ. Αντωνόπουλος επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον Αριστείδη Φλώρο μέσω ενός άλλου δικηγόρου.

«Δεν είμαι τρελός να καταδιώκω έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος θα με ακολουθεί μια ζωή», σημείωσε, τονίζοντας ότι στη συνάντηση ο Αριστείδης Φλώρος του ανέφερε ότι τον κυνηγά για το θέμα της διαιτησίας. Ο Γιώργος Αντωνόπουλος θα δώσει ξανά κατάθεση στις 27 Μαρτίου με την πολιτική αγωγή να έχει ζητήσει να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τον Αριστείδη Φλώρο. 

Μιχάλης ΖαφειρόπουλοςΑριστείδης Φλώρος