Ελλάδα|16.06.2023 08:47

Ναυάγιο στην Πύλο - Συγκλονίζει νοσηλεύτρια: «Ταξίδευαν 5 μέρες τυλιγμένοι στα γόνατά τους, με το κεφάλι τους να ακουμπά στον δίπλα»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Συγκλονίζουν οι γιατροί και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους διασωθέντες και περιγράφουν στην τηλεόραση του OPEN τα όσα είδαν αλλά και όσα τους είπαν οι διασωθέντες μετανάστες του τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες: «Άυπνοι 5 ημέρες και ο ένας δίπλα στον άλλον»

Η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνα Τσατά μίλησε για τις πρώτες εικόνες που αντίκρισαν τα στελέχη και οι εθελοντές της οργάνωσης όταν έφτασαν στους ανθρώπους: «Ήταν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, κουρασμένοι, με λιποθυμικά επεισόδια, με στοιχεία λιποθυμίας, υποθερμίας και με ηλιακά εγκαύματα. Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κάποιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο» είπε.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι όσα τους είπαν για το ταξίδι τους χαρακτηρίζοντάς τις «έντονες στιγμές»: «Μας περιέγραψαν ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο με λυγισμένα γόνατα, ακουμπούσε το κεφάλι στον ώμο του άλλου και ουσιαστικά χωρίς να μπορούν να κοιμηθούν πέντε ολόκληρες μέρες ήταν τυλιγμένοι τα γόνατά τους στο σώμα τους και το κεφάλι στον ώμο του άλλου».

«Επικοινώνησαν με τους συγγενείς τους»

Οι διασωθέντες που βρίσκονται ακόμα στην Καλαματά και επρόκειτο να μετακινηθούν στη Μαλακάσα επικοινώνησα χθες με τους συγγενείς τους. Σύμφωνα με την κ. Τσατά μετέφερε ότι «χάρις την υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού όλοι οι διασωθέντες επικοινώνησαν με δικούς τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα ένα δεύτερο team από κοινωνικό λειτουργό από το Περιφερειακό Πατρών βρισκόταν στο νοσοκομείο και επικοινώνησαν και εκείνοι με τους δικούς τους. Ήταν έντονες οι συγκινησιακές στιγμές. Δύο δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν γιατί δεν απάντησαν οι δικοί τους. Αλλά θα βρίσκεται και σήμερα το κλιμάκιο εκεί για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους».

διασώστεςειδήσεις τώραναυάγιοΕρυθρός ΣταυρόςΠύλος