Ελλάδα|20.06.2023 23:27

Ναυάγιο στην Πύλο: Ανασύρθηκε ακόμη μια σορός – Στους 82 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Newsroom

Στους 82 ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένα νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, καθώς το απόγευμα της Τρίτης, τα σωστικά συνεργεία που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή, εντόπισαν μια ακόμα σορό.

Εν τω μεταξύ ένας εκ των κατηγορουμένων σύμφωνα με την ΕΡΤ, «δείχνει» τέσσερις εκ των συγκατηγορουμένων του ως διακινητές. Ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι 8, αρνούνται όλες τις κατηγορίες εναντίον τους.  Σύμφωνα με την ΕΡΤ και οι 9 συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι από μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Στις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες, όλοι Αιγύπτιοι δηλώνουν αθώοι. Υποστηρίζουν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά και κατονομάζουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ομοεθνή τους. Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε «είμαι αθώος, με κατηγορούν επειδή γνώριζα τον καπετάνιο». Ένας άλλος εξηγεί πως προσπαθούσα να βάλω τάξη στο κατάστρωμα γιατί είμασταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος κυκλώματος. ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου προκειμένου να βοηθήσω για να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι συμπληρωματικές μαρτυρίες μεταναστών που υποστηρίζουν ότι το ναυάγιο οφείλεται σε λάθος χειρισμό του σκάφους του λιμενικού. «Προσπάθησε το ελληνικό πλοίο να μας τραβήξει, έκανε μια κλίση το δικό μας καράβι αναλόγως πού πήγαινε ο κόσμος. Κλίση αριστερά ο κόσμος δεξιά, στην άλλη κλίση δεξιά ο κόσμος πήγαινε αριστερά, άλλη μια κλίση και έφυγε το καράβι επειδή ήταν υπερφορτωμένο έφυγε και αναποδογύρισε. Όταν έδεσε το ελληνικό πλοίο τα σχοινιά, ο κόσμος ηρέμησε. Πιστεύω ότι το τράβηξαν πιο γρήγορα και κουνήθηκε.»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ναυάγιοΠύλοςειδήσεις τώραμετανάστες