Αυτός είναι ο Έλληνας κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ (vid)
NewsroomΟ Σμηναγός Βασίλης Κοντόπουλος από την 337 Μοίρα «Φάντασμα» της 110 Πτέρυγας Μάχης στην Λάρισα ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του, ως ο κορυφαίος στο σχολείο αεροπορικής τακτικής του ΝΑΤΟ, στο Albacete της Ισπανίας.
Ο Έλληνας πιλότος, μιλώντας στον Alpha είπε «Δεν πήγαμε να τους δείξουμε ή να εντυπωσιάσουμε». Ο Σμηναγός ψηφίστηκε από 40 ιπταμένους του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκπαιδευτική σειρά του TLP ως «Best Warrior», δηλαδή ως τον επικεφαλής που θα ήθελαν να τους οδηγήσει στη μάχη.
Από τις 11 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, η 337 Μοίρα συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 110 ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 BLK 52+ με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.
- Η Σούδα που συνιστά κίνδυνο για την Ελλάδα, η οργή του νομικού κόσμου για τον Γεραπετρίτη και ο Τσίπρας που «ψαρεύει» σε πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο Τραμπ ενώπιον των αντιφάσεων του
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη στη Βουλή: Τι είπε για οικονομία, άμυνα και μεταναστευτικό - Οι αιχμηρές αναφορές στους… πατριώτες της φακής
- Το «αύριο» της κρίσης: Γιατί η επιχείρηση ΗΠΑ-Ισραήλ μπορεί να γεννήσει νέους κύκλους αίματος