Ελλάδα|22.06.2023 17:39

Μπαράκ Ομπάμα: Νυχτερινή επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τη σύζυγο και τις κόρες τους

Newsroom

Στην Αθήνα βρίσκονται ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, μαζί με τις κόρες τους, Σάσα και Μαλία. Η οικογένεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, το βράδυ της Τετάρτης (21/06) επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η οικογένεια Ομπάμα περιηγήθηκε στον Ιερό Βράχο, μετά την επίσκεψή τους στο Μουσείο. Ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θέλησε να μάθει λεπτομέρειες για τα χρώματα των γλυπτών κατά τη δημιουργία τους, για την ανέγερση του Παρθενώνα και τη δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, εξήρε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όσο θαύμαζε τις αρχαιότητες.

«Οι κοινές μας αξίες, το κοινό νήμα στη συζήτησή μας»

Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε νωρίτερα την Πέμπτη (22/06) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συζήτηση των δύο επικεντρώθηκε στις «κοινές αξίες» που έχουν οι δύο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Μια αληθινή χαρά να μιλήσω με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Οι κοινές μας αξίες, που αντηχούν ίσως λίγο περισσότερο εδώ, τη γενέτειρα της δημοκρατίας, ήταν το κοινό νήμα στη συζήτησή μας σχετικά με τις πολύ πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και η νεολαία μας».

Στο τέλος γράφει πως ανυπομονεί να τον καλωσορίσει ξανά, σύντομα, στην Ελλάδα.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑκρόποληΗΠΑΜισέλ ΟμπάμαΜπαράκ ΟμπάμαΜουσείο Ακρόπολης