Ελλάδα|28.06.2023 09:20

Στους δρόμους σήμερα οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου – Μελά: Ζητούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα

Newsroom

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι του δήμου  Παύλου - Μελά στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Τετάρτη στις 19.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Χ.Τσακίρης αλλά και την Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 11.00  στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Η Επιτροπή Πλημμυροπαθών του Δήμου Παύλου Μελά με ανακοίνωση της ζητάει:

  • Να κηρυχθούν οι πλημμυροπαθείς περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών φορέων να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη καταγραφή των ζημιών. Να δοθούν αποζημιώσεις στο ύψος των αναγκών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να αυξηθούν οι μόλις δύο μετεωρολογικοί σταθμοί που εντοπίζονται στον Δήμο με κριτήριο την ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη πρόβλεψη των πλημμυρικών φαινομένων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
  • Να υλοποιηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα τα έργα και οι μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν αναφορά στην περιοχή και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής. Με ευθύνη του κράτους να ευρεθούν όλα τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία (π.χ. ΕΣΠΑ 2021-2027) για να υλοποιηθούν έργα που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει χθες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πλημμύραειδήσεις τώραδήμος Παύλου ΜελάΘεσσαλονίκη