Ελλάδα|28.06.2023 12:42

Ξεσκεπάστηκε συμμορία που επίχειρησε αρπαγή στη Θεσσαλονίκη: 26χρονη ο «εγκέφαλος - Τα στοιχεία «δείχνουν» ερωτική αντεκδίκηση

Newsroom

Εξιχνιάστηκε συμμορία που είχε διαπράξει ληστεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε επιχειρήσει και να απαγάγει έναν 30χρονο άνδρα. Μετά από πολύμηνη, επισταμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαΐκού εξιχνίασαν την υπόθεση και προχώρησαν σε ταυτοποίηση των δραστών.

Εκτός από μία 26χρονη, η οποία είναι ο ιθύνων νους της συμμορίας, δράστες είναι δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 34 ετών, ένας 24χρονος Αλβανός και ένας Αρμένιος 31 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας αρπαγής, εκβίασης, βαριάς σωματικής βλάβης, απειλής και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ερωτική αντεκδίκηση «δείχνουν» τα στοιχεία

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 11 Ιανουαρίου 2023, σε περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, τρεις εκ των δραστών, με την απειλή άσκησης σωματικής βίας σε βάρος του 30χρονου αλλά και την απειλή πρόκλησης βλάβης σε βάρος της επιχείρησης του, απαίτησαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ δύο μέρες μετά επανέλαβαν και τηλεφωνικά τις απειλές, απαιτώντας την καταβολή χρηματικού ποσού.

Στη συνέχεια, στις 14 Ιανουαρίου, σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, οι δράστες με τη χρήση βίας και την απειλή όπλου αποβίβασαν τον 30χρονο από το όχημά του και αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν σε δικό τους όχημα. Ωστόσο, το θύμα κατάφερε να διαφύγει και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η ερωτική αντεκδίκηση φαίνεται να είναι η αιτία που η 26χρονη έστησε ολόκληρη συμμορία για να εκβιάσει 30χρονο, με τον οποίο φέρεται να είχε σχέση αλλά και για να επιχειρήσει να τον απαγάγει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

συμμορίααστυνομίαΘεσσαλονίκηόπλο