Ελλάδα|28.06.2023 14:16

Κέρκυρα: Προανάκριση από την Αστυνομία για το άγριο επεισόδιο στον Κάβο - Τι υποστήριξε ο Βρετανός ράπερ

Newsroom

Προανάκριση διεξάγει η αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας μετά το άγριο περιστατικό μεταξύ τουριστών και ράπερ στον Κάβο της Κέρκυρας, από το οποίο κυκλοφόρησαν βίντεο που προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις. Ειδικότερα η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, την εγκατάλειψη μετά από τροχαίο και τη φθορά ξένης περιουσίας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το OPEN, όλα έγιναν όταν Βρετανός ράπερ ο οποίος εμφανιζόταν σε νυχτερινό κέντρο στον Κάβο δέχτηκε επίθεση από τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος σε βρετανικά μέσα επιχείρησαν να τον λιντσάρουν ενώ έπεσε και θύμα κλοπής. Έτσι προκειμένου να ξεφύγει από το οργισμένο πλήθος, μπήκε σε ένα βαν το οποίο τον περίμενε έξω από το κατάστημα, το πλήθος όμως προσπάθησε να του κόψε τον δρόμο ο οδηγός πάτησε γκάζι παρασέρνοντας δυο πεζούς χωρίς όμως να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Επικράτησε πανικός που καταγράφηκε σε βίντεο. Μάλιστα το πλήθος προσπάθησε να τον ακολουθήσει για να συνεχίσει τον λιντσάρισμα

Μεμονωμένο περιστατικό

Το περιστατικό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε προβληματισμό στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Καλούδης επεσήμανε ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία των τουριστών που φιλοξενούνται στη νότια Κέρκυρα.

Ο κος Καλούδης είπε ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς του τουρισμού να προστατεύσουν την περιοχή που έχει πληγεί από την αρνητική διαφήμιση, τονίζοντας ότι οι τουριστικοί πράκτορες έχουν ήδη επικοινωνήσει με την πρόεδρο του ΕΟΤ προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Να θυμίσουμε ότι ο Κάβος της νότιας Κέρκυρας βρέθηκε στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας μετά την ανάρτηση, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο που καταγράφει επεισόδια μεταξύ τουριστών αλλά και μετά την καταγγελία του γνωστού ράπερ Russ Millions ότι δέχτηκε επίθεση από νεαρούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεπεισόδιοΚάβοςΚέρκυρα