Ελλάδα|30.06.2023 11:49

Κτηνωδία στην Εύβοια: Πυροβόλησαν τον αδέσποτο σκύλο «μασκότ» της Κύμης - Δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη σφαίρα

Newsroom

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου συνέβη στην Εύβοια, αφού στην Κύμη πυρά δέχτηκε αδέσποτο σκυλάκι- μασκότ της περιοχής που λάμβανε προσοχή και φροντίδα.

Το σκυλί διαπιστώθηκε να φέρει τραύματα και να χάνει αίμα το πρωί της Πέμπτης έχοντας ακινητοποιηθεί έξω από επιχείρηση κοντά σε παιδική χαρά στην πλατεία Κύμης. Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου και διαπιστώθηκε πως φέρει βαρύ τραύμα από πυρά σε θώρακα και πόδια.

Δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη σφαίρα

Σύμφωνα με το evima.gr υπεβλήθη σε επέμβαση ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να αφαιρεθεί η σφαίρα και εκτιμάται πως θα αποβληθεί από τον οργανισμό του. Τα τραύματα του δέχθηκαν φροντίδα και χρειάστηκε μάλιστα να κάνει συνολικά 14 ράμματα, δέκα στο μεγαλύτερο τραύμα και 4 στο μικρότερο.

Η κατάσταση του ζώου κρίνεται αυτή την ώρα καλή και οι αγανακτισμένοι από το περιστατικό πολίτες ζητούν όσες είναι δυνατόν περισσότερες, πληροφορίες για το συμβάν.

Οι άνθρωποι που το βρήκαν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία και ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα. «Όποιος δεν διστάζει να πυροβολήσει για πλάκα ένα άκακο σκυλί, είναι ικανός και για ακόμα χειρότερα» τονίζουν σε ανάρτηση στο Facebook.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκύλοςαδέσποτα ζώαΚύμηειδήσεις τώραΕύβοια