Ελλάδα|03.07.2023 23:55

Ίος: Ερευνάται η τραγωδία με τους δύο νεκρούς 18χρονους - Απαντήσεις θα δώσουν νεκροψία και τοξικολογικές

Newsroom

«Μουδιασμένη» είναι η κοινωνία στην Ίο με τον θάνατο των δύο νεαρών παιδιών από την Ιρλανδία, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εκδρομής για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Οι σοροί των δύο άτυχων 18χρονων θα μεταφερθούν το πρωί της Τρίτης (4/7) με το πλοίο της γραμμής από την Ίο στον Πειραιά, προκειμένου να εξεταστούν από ιατροδικαστή.

Η νεκροψία - νεκροτομή, που θα διεξαχθεί, αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν εάν ο 18χρονος Μαξ, που έπεσε στον γκρεμό, είχε καταναλώσει ποτά - «μπόμπες», που ενδεχομένως αλλοίωσαν την αντίληψη του ή μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, όπως μεταδίδει το Star.

Παράλληλα, αναμένεται να διαπιστωθεί εάν το χτύπημα στο κεφάλι του, το οποίο του επέφερε τον θάνατο, ήταν από την πτώση. Όσον αφορά τον συνομήλικο φίλο του, Άντριου, θα δοθούν απαντήσεις εάν ήταν η καρδιά του που τον «πρόδωσε», όταν έμαθε ότι ο φίλος του ήταν νεκρός.

Οι γονείς των δύο νέων έχουν μεταβεί στο νησί και θα συνοδέψουν τις σορούς των παιδιών πίσω στην πατρίδα τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάποια στιγμή ο νεαρός Max επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμα του με τα πόδια, όπως και συνηθίζουν αρκετοί τουρίστες να κυκλοφορούν στο νησί αφού οι αποστάσεις είναι κοντά.

Ωστόσο, τα ίχνη του χάθηκαν, αφού οι φίλοι όταν γύρισαν στο δωμάτιο δε βρήκαν το φίλος τους στο δωμάτιο. Αμέσως οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχιζαν να αναζητούν το νεαρό Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, προφανώς έχασε τις αισθήσεις τους, παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας με το κεφάλι.

Λίγη ώρα αργότερα, ένα ακόμα μέλος της παρέας, ένας ακόμα νεαρός, ο Άντριου, έχασε τις αισθήσεις τους και έφυγε από τη ζωή, με χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νεκροίΙρλανδίαειδήσεις τώραΊος