Ελλάδα|04.07.2023 13:20

Τα νεότερα για την υγεία της ηλικιωμένης που έπεσε θύμα άγριας ληστείας στον Έβρο: Την έδεσαν με καλώδιο και έκαναν άνω – κάτω το σπίτι

Newsroom

Σε σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένη η 69χρονη γυναίκα από το χωριό Κυριακή Σουφλίου, η οποία το Σάββατο 1 Ιουλίου δέχθηκε επίθεση από δυο άνδρες, όταν εισέβαλαν στο σπίτι της με σκοπό να την ληστέψουν.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες αλλά την Κυριακή 2 Ιουλίου παρουσίασε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται.

Η κατάσταση της υγείας της 69χρονης γυναίκας είναι σταθερή και όσο θα περνάνε οι ώρες και εφόσον υπάρχει αυτή η σταθερότητα, αποφεύγονται τα χειρότερα.

Πρωτοφανές γεγονός

Κατά την ΕΡΤ, η επίθεση και ληστεία στο σπίτι της γυναίκας θεωρείται στην περιοχή πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο άντρες περίμεναν την 69χρονη στο σπίτι. Όταν γύρω στις 11:00 το βράδυ έσβησε το φως, για να πέσει να κοιμηθεί, μπήκαν από ένα ανασφάλιστο παράθυρο, με αποτέλεσμα να την πιάσουν, να την δέσουν και να την φιμώσουν στο στόμα με καλώδιο. Στην συνέχεια έκαναν το σπίτι άνω κάτω ψάχνοντας οτιδήποτε πολύτιμο υπήρχε σε αυτό.

Οι θρασύτατοι ληστές, μάλιστα, παρέμειναν στο σπίτι για περισσότερες από τέσσεσρις ώρες, ενώ, αφού ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο, ψάχνοντας …πείνασαν και αμέριμνοι έφαγαν 20 αυγά.

Τα δυο άτομα, τα οποία σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η 69χρονη είναι ηλικίας μεταξύ 25-30 ετών, δε μιλούσαν ελληνικά και γι’ αυτό τον λόγο οι έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών στρέφονται σε διάφορες κατευθύνσεις. Μάλιστα, υπάρχει και μία μαρτυρία από συγχωριανό της, που υποστηρίζει ότι είδε ένα αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες κατέγραψε.

Μόλις οι ληστές έφυγαν από το σπίτι, η 69χρονη κατάφερε να λυθεί μόνη της. Τα ξημερώματα και χτύπησε την πόρτα και το κουδούνι του σπιτιού του αδερφού της, ζητώντας βοήθεια. Η ίδια, σύμφωνα με τον αδερφό και την νύφη της, έτρεμε από το σοκ που υπέστη.

Μονάδα εντατικής θεραπείαςΣουφλίγυναίκαΒουλγαρία