Ελλάδα|05.07.2023 08:24

Νέα στοιχεία για το θάνατο των ιρλανδών στην Ίο: Ο Μαξ πέθανε στο λιμάνι, αφού για μια ημέρα έψαχνε τον φίλο του

Newsroom

Απαντήσεις θα δώσουν η νεκροψία αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις για τους θανάτους των δύο 18χρονων από την Ιρλανδία που πέθαναν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Ίο μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

«Ο Ο’Ντόνελ βρέθηκε σε μονοπάτι μεταξύ του λιμανιού και της χώρας και φαίνεται ότι έπεσε. Ο Γουόλ βρέθηκε πολύ κοντά στο μέρος όπου διέμενε. Από την αρχή ακούσαμε ότι είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων αλλά οι απαντήσεις βρίσκονται στις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Η αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις θα γίνει σαφέστερη μόλις διεξαχθούν», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ν. Αιγαίου, Λουκάς Θάνος, μιλώντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Οι σοροί των δύο 18χρονων μεταφέρθηκαν χθες στην ιατροδικαστική υπηρεσία στην Αθήνα, ενώ σήμερα θα γίνουν οι ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Ένα από τα σενάρια που διερευνά η ελληνική αστυνομία είναι τα ποτά των δύο 18χρονων Ιραλνδών να ήταν νοθευμένα.

Πέθανε στο λιμάνι, αφού πέρασε μια μέρα ψάχνοντας τον φίλο του

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στη Daily Mail,  ανέφερε ότι  για τον Ο' Ντόνελ που έχασε πρώτος τη ζωή του πέφτοντας σε γκρεμό ερευνάται και η εγκληματική αμέλεια.  «Τα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι του υποδηλώνουν με την πρώτη ματιά ότι ξέφυγε από την πορεία του, πως σκόνταψε και έπεσε, διερευνούμε και εγκληματική αμέλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Τα ποτά που κατανάλωσαν αυτός και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν παραποιηθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφυγε από το μπαρ νωρίς το Σάββατο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ έφτασαν στο νησί στο δύο ερευνητές από την ιρλανδική αστυνομία που θα συνδράμουν τρις έρευνες των ελληνικών αρχών, διευκολύνοντας την επικοινωνία με τους Ιρλανδούς αξιωματούχους και συγγενείς.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό μέσο, ο Μαξ Γουόλ κατέρρευσε και πέθανε λίγες ώρες αφότου είχε περάσει μια μέρα μόνος του, βαθύτατα στενοχωρημένος και αναζητώντας τον φίλο του που τελικά έχασε τη ζωή του.

Ο 18χρονος Μαξ ανησυχούσε τόσο πολύ για τον κολλητό του φίλο, Άντριου Ο' Ντόνελ, που πήγε σε ένα τυπογραφείο στην Ίο και έφτιαξε αφίσες ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Στη συνέχεια τις μοίρασε στους κατοίκους του νησιού και τις τοποθέτησε σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Φεύγουν περίπου 1.000 Ιρλανδοί από την Ίο

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες σοκαρισμένοι νέοι επιστρέφουν στην Ιρλανδία από την Ίο μετά τον ξαφνικό θάνατο των δύο φίλων τους, αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail. Οι έφηβοι βρίσκονταν σε διακοπές μετά τις εξετάσεις και γιόρταζαν το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους με δεκάδες συμμαθητές τους από το κολέγιο St Michael's του Δουβλίνου όταν συνέβη η τραγωδία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίοςθάνατοςειδήσεις τώραΙρλανδία