Ελλάδα|05.07.2023 18:10

Θεσσαλονίκη: Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία μονογονεϊκής οικογένειας - «Έχω ανάπηρο παιδί, παλεύω μόνη μου»

Newsroom

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από τα γραφεία fund επί της οδού Λέοντος Σοφού με σκοπό να αποτραπεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Πρόκειται για την κατοικία μιας 40χρονης μητέρας με μηνιαίο μισθό 800 ευρώ που μεγαλώνει μόνη της τα δυο παιδιά της ενώ το ένα έχει 67% αναπηρία. Η μητέρα ενημερώθηκε τον Ιανουάριο για τον πλειστηριασμό και έκτοτε με τον δικηγόρο της προσπαθούν να βρουν μια λύση. 

Η ίδια σήμερα με τον δικηγόρο της αλλά και αλληλέγγυος κόσμος, συλλογικότητες και το ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας ζητώντας παράταση καθώς σε ένα χρόνο εκδικάζεται η έφεση της γυναίκας προκειμένου να υπαχθεί στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Έχω ανάπηρο παιδί, παλεύω μόνη μου»

«Μας είπαν ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει να έχουμε το ποσό των 150.000 ευρώ για να το αγοράσουμε. Αλλά εγώ είμαι μονογονεϊκή οικογένεια με ανάπηρο παιδί, είμαι ιδιωτική υπάλληλος με πολλά θέματα υγείας και προσπαθώ και παλεύω μόνη μου» είπε η ίδια η δανειολήπτρια στην τηλεόραση του OPEN. 

«Έγινε μια πρόταση να γίνει υπό τη μορφή ενοικίου, να γίνει μια ρύθμιση. Να μας δοθεί μια δυνατότητα να παραμείνει να σώσει το σπίτι της ή έστω να δοθεί ο επαρκής χρόνος να δει τι θα κάνει, γιατί καταλαβαίνετε ανα πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να πεταχτεί έξω» πρόσθεσε ο δικηγόρος της 40χρονης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπλειστηριασμοίπρώτη κατοικίαΘεσσαλονίκη